ManşetTürkiye

Thodex’in kurucusunun da kaçmadan önce bakanlığa çağrıldığı iddia edildi

0

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker‘in açıklamalarıyla yeniden gündeme gelen Thodex vurgununda yeni bir iddia ortaya atıldı. Thodex’in reklamlarında yer alan ‘shiftdelete.net’ internet sitesinin kurucusu Hakkı Alkan, Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer‘in yurtdışına kaçmasına ilişkin açıklamalar yaptı.

Bir yıl önce kendisine firma için reklam teklifi geldiğini anlatan Alkan, Thodex vurgunundan ve Özer’in kaçmasından önce bir bakanlıktan kendisine ‘sinyal’ geldiğini söyledi. Alkan, “Sinyal üzerine bakanlıktan Thodex’in kurucusu hakkında iletişim bilgisi talebinde bulundular bana. Tanışıklığım zaten yok. Bilgileri buldum, teslim ettim. Ondan sonra toplantıya çağırdılar. O hafta ne olduysa kaçtı gitti” dedi.

400 bin kişiyi dolandırmıştı

Sedat Peker, SBK Holding Yönetim Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz‘ın İçişleri Bakanlığı’na çağrıldıktan bir gün sonra yurtdışına çıktığını öne sürmüş, Thodex için de benzer iddialarda bulunmuştu. Her iki isim hakkında da şu anda tutuklama kararı bulunuyor. Ayrıca 132 bin 222 kişiyi dolandırıp, topladığı 1 milyar 139 milyon lirayla kaçan  Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın olayında da üst düzey isimler gündeme gelmişti.

Türkiye’nin ‘en büyük üçüncü kripto para borsası’ olarak bilinen Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer, siteyi kapatıp 20 Nisan 2021’de yurt dışına kaçmıştı. Yaklaşık 400 bin yatırımcının 2 ila 10 milyar dolar arasında olduğu belirtilen parası dolandırılmıştı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.