ManşetTürkiye

TGB’nin Silivri çağrısını Gezi Parkı bileşenleri geri çevirdi

0

Ergenekon davasının kararının açıklanacağı 5 ağustos pazartesi günü için ulusalcı gruplar Silivri’de ayaklanma çağrısı yapıyor. Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Kocaeli, Tekirdağ, İzmir ve İstanbul’un çeşitli semtlerinden Silivri’ye otobüs kaldırılacağını duyurdu. Broşür dağıtan, standlar kuran TGB’liler Gezi eylemcilerini de Silivri’ye davet ediyor.

Taraf gazetesinden Aysun Yazıcı‘nın haberine göre, TGB’liler yayımladıkları bildiride, “Ergenekon’un kahramanları ile Haziran direnişinin kahramanları kucaklaşıyor. Kahramanlar Silivri’de buluşuyor” ifadelerine yer verdi. Taraf Gazetesi Gezi eylemlerine katılan kişi ve gruplara bu çağrıyı nasıl değerlendirdiklerini sordu.

Gazetenin görüştüğü Taksim Gezi Parkı derneği, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi İstanbul Eş Sözcüsü Naci Sönmezi DSİP Eş Sözcüsü Şenol Karakaş, Antikapitalist Müslümanlar, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Taksim Gezi Parkı Derneği, Gazeteci Hayko Bağdat, Fenerbahçe taraftar grubu Vamos Bien’den Haluk Koşar, LGBT Blogundan Levent Pişkin, Halkevleri, HDK Yürütme Kurulu üyesi Gençay Gürsoy, Sanatçı Aylin Aslım, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rober Koptaş, Gazeteci Aydın Engin konu hakkında görüşlerini dile getirdiler.

Gezi Parkı bileşenlerini oluşturan kişi ve örgütlerin ortak yanıtı Gezi Direnişi’nin özünde her türlü ırkçılığa, faşizme, darbeciliğe, despotluğa ve ulusalcılığa karşı olmanın yattığı vurgulanarak her türlü ulusalcı partiden uzak durdukları kaydedildi.

Taksim Gezi Parkı Derneği, “Gezi Parkı Direnişi Türkiye tarihinde ilk defa sivil, kendiliğinden gelişen bir harekettir. Gezi Parkı Derneği, dar bir ekibin “Haziran Direnişi ruhu” adını kullanarak çağrı yapmasını tamamen halkı yanıltmaya yönelik bir manevra olarak görmektedir” şeklinde yanıt verdi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi İstanbul eş sözcüsü Naci Sönmez ise, “Gezi’de ortaya çıkan otoriter ve baskıcı her türlü yönetme anlayışına itirazın, isyanın kimi çevreler tarafından farklı amaçlarla kullanılmak istendiğini görüyor ve bu duruma ortak olmadığımızı duyurmak istiyoruz. Gezi Silivri ile değil, 2013 Nevrozu’ndaki ruhla buluşursa, Türkiye Demokrasi mücadelesinde bir üst noktaya sıçrayabilir” vurgusunda bulundu

(Yeşil Gazete, Taraf)

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.