EnerjiManşet

“Termik Santrali özelleştirmeyin, kapatın”

0

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşiller/Sol) Bursa İl Örgütü, özelleştirilmesi için çalışmalar yürütülen Orhaneli Termik Santrali’nin sağlığı tehdit eden çevresel sorunlar nedeniyle tamamen kapatılmasını istedi.

Yeşiller/Sol Bursa İl Örgütü Eş Sözcüleri Yüksel Akgün ve Mediha Özdemir tarafından yapılan açıklamada, özelleştirilmesine karşı çıkılan Orhaneli Termik Santrali ile ilgili olarak, DOSAB’a termik santral girişiminin Bursa halkından, çeşitli siyasi parti, oda ve sivil toplum örgütlerinden tepki gördüğüne dikkat çekildi.

13 orhaneli termik santrali...

DOSAB’a kurulmak istenen termik santrale, kirli olan Bursa’nın havasını daha da kirleteceği, insan yaşamı ve doğaya zarar vereceği; hem de iklim değişikliğine etki edeceği gerekçesiyle karşı çıkıldığı hatırlatılan açıklamada, “Biz de Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi olarak bu tepkilere aynen katıldığımızı, DOSAB Termik Santrali’ne karşı olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz” denildi.

Son günlerde Bursa kamuoyunda Orhaneli Termik Santrali’nin özelleştirilmesi konusunun gündemde olduğu, bazı siyasi parti ve odaların konuyu “kamu kaynaklarının özelleştirilme yoluyla peşkeş çekilmesi” olarak gördükleri belirtilen açıklamada şöyle denildi:

YeşillerSol Bursa İl Eş Sözcüleri Mediha Özdemir ve Yüksel Akgün

YeşillerSol Bursa İl Eş Sözcüleri Mediha Özdemir ve Yüksel Akgün

“Özelleştirmeye karşı olduklarını söylüyorlar ve Orhaneli’yi savunmak için Bursa halkına çağrıda bulunuyorlar. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi olarak kuşkusuz ki kamu kaynaklarının değerinin altında özelleştirilmesine ve bazı kesimlere kaynak aktarılması girişimlerine karşıyız. Ancak bu olayda sadece Orhaneli Termik Santrali’nin özelleştirilmesine karşı çıkmanın yeterli olmadığını düşünüyoruz. DOSAB Termik Santrali’ne hangi gerekçelerle karşı çıkıyorsak, Orhaneli veya diğer termik santrallere de aynı nedenlerle karşıyız. Bir termik santrale karşı çıkarken, bir başkasına ses çıkarmamanın doğru bir yaklaşım olmadığı görüşündeyiz.

Orhaneli Termik Santrali’nin özelleştirilmesi değil, kapatılarak tasfiyesini ve burada çalışan işçilerin diğer kamu kuruluşlarında istihdamının sağlanmasını, Orhaneli’nde tarım ve hayvancılığın teşvik edilmesini istiyoruz. Böylece hava kirliliğinden, kanserin yayılmasından ve tarım alanlarının zarar görmesinden şikayet eden Orhaneli halkı da yeniden temiz havaya, sağlıklı tarıma kavuşabilecektir.

Rüzgar, güneş gibi yenilenebilir enerji kaynakları açısından zengin olan ülkemizde hâlâ en kirli ve zararlı enerji kaynağı olan kömürden medet ummak kabul edilemez. Ölümü değil, yüzümüzü güneşe ve rüzgara dönerek insanı ve doğayı savunuyoruz.”

(Bursaport)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.