“Tepenin Ardı” SİYAD’ın da tercihi

Siyad töreninde en iyi film ödülünü alan "Tepenin Ardı" ekibi

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) 45. Türk Sineması Ödülleri, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. ‘Tepenin Ardı’, en iyi film ve senaryo dahil üç ödül alırken, Zeki Demirkubuz’a yönetim ödülü kazandıran ‘Yeraltı’ geceden beş ödülle ayrıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen gecede, 2012’de gösterime giren 61 film arasından SİYAD üyelerinin oylarıyla yapılan değerlendirme sonucu kazananlara ödülleri takdim edildi.

Yapılan değerlendirmeye göre, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü ”Yeraltı” filmindeki rolüyle Engin Günaydın, Cahide Sonku En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü ”Araf” filmindeki rolüyle Neslihan Atagül alırken, ”Tepenin Ardı” En İyi Film, Zeki Demirkubuz da En İyi Yönetmen Ödülü’ne layık görüldü.

Sunuculuğunu Ceyda Düvenci’nin gerçekleştirdiği ödül töreninde ayrıca, 2012’nin en iyi yabancı filmi olarak seçilen Michael Haneke’nin “Amour” a da ödülü verildi.

Belgesel dalında ödülü Mizgin Müjde Arslan’ın ‘Ben Uçtum Sen Kaldın’ filmi alırken, Cannes’da en iyi kısa film seçilen Rezan Yeşilbaş imzalı ‘Sessiz-Be Deng’, Türkiyeli sinema yazarlarının da seçimi oldu.

Ödül kategorileri ve ödüle değer bulunan isimler şöyle:

En İyi Yabancı Film: Amor (Michael Haneke)
En İyi Film: Tepenin Ardı (Emin Alper)
En İyi Yönetmen: Zeki Demirkubuz (Yeraltı)
Mahmut Tali Öngören En İyi Senaryo Ödülü: Emin Alper (Tepenin Ardı)
Cahide Sonku En İyi Kadın Oyuncu Performansı: Neslihan Atagül (Araf)
En İyi Erkek Oyuncu Performansı: Engin Günaydın (Yeraltı)
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Performansı: Nihal Yalçın (Yeraltı)
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Performansı: Mehmet Özgür (Tepenin Ardı)
En İyi Görüntü Yönetimi: Türksoy Gölebeyi (Yeraltı)
En İyi Müzik: Demir Demirkan, Paolo Poti (Zenne)
En İyi Kurgu: Zeki Demirkubuz (Yeraltı)
En İyi Sanat Yönetimi: Osman Özcan (Araf)
Ahmet Uluçay Umut Ödülü: Dilan Aksüt (Lal Gece)
En İyi Kısa Film: Rezan Yeşilbaş (Sessiz)
En İyi Belgesel Film: Ben Uçtum Sen Kaldın (Mizgin Müjde Arslan)

Onur Ödülleri

SİYAD’ın bu yılki ”Tuncan Okan Emek Ödülü” Sevin Okyay’a, onur ödülleri Feyzi Tuna, Arif Erkin ve Necla Nazır’a verildi.

(Yeşil Gazete)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

[İklim Masası] COP29 kararları zayıf: “Jeopolitik gelişmeler iklim eylemini yavaşlatıyor”

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen İklim Zirvesi’nde (tam adıyla 29....

EN ÇOK OKUNANLAR