Kültür-Sanat

Telif davasını kazandı!

0

İstanbul 1. Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi, Türk sinema tarihinde devrim yapacak bir karara imza attı. Habertürk gazetesinin Pınar Tarcan imzalı haberine göre,  filmleri TV’lerde tekrar tekrar gösterilen Kemal Sunal’ın ailesi ‘Düttürü Dünya’ ve ‘Yoksul’ filmlerinin yapımcısı Şerafettin Gür’e açtıkları tazminat davasını kazandı. Mahkeme, Sunal ailesinin ünlü komedyenin filmlerinin yeni gösterimlerinden de telif almalarına karar verdi.

YEŞİLÇAM’A EMSAL KARAR OLUR
Kemal Sunal çoğu 1980’lerde çekilen filmleri için o dönemde özel televizyonlar olmaması nedeniyle Şerafettin Gür’den sadece sinema gösterimleri için ücret almış. Geçen yıllar için de filmlerin sağladığı öngörülemeyen ekonomik değerlerden Gür’ün tek başına yararlanmasının hakkaniyet ve sebepsiz zenginleşme hükümlerine aykırı olduğunu belirten mahkemenin kararı emsal olacak.

MÜCADELE SÜRÜYOR
Kemal Sunal, 11 Kasım 1944’te doğdu. 3 Temmuz 2000 tarihinde hayata gözlerini yuman Sunal’ın filmlerinin telif hakları için, eşi Gül Sunal ile çocukları Ali ile Ezo’nun hukuk mücadelesi yıllardır sürüyor… (Radikal)

You may also like

Comments

Comments are closed.