Kültür-Sanat

Dinçer Çekmez hayatını kaybetti

0

Sinema ve tiyatro oyuncusu Dinçer Çekmez, İstanbul’da 73 yaşında hayatını kaybetti. Çekmez’in en çok akılda kalan karakteri Kemal Sunal’la ile birlikte kamera karşısına geçtiği 1979 yapımı “Şark Bülbülü” filminde canlandırdığı mafya babası rolü idi. Psikopat bir mafya babasını canlandıran Çekmez, sinirlendiği zaman yatışmak için dayak atmak üzere mutfakta çalışan Şaban’ı(Kemal Sunal) getirmeleri için adamlarına söyledği, “Mazlum’u getiren bana” repliği ile unutulmazlar arasına girmişti.

70’li yıllarda komedi filmlerinde rol alan Çekmez, Kemal Sunal’la birlikte oynadığı Şark Bülbülü, Tarzan Rıfkı, İnek Şaban, Şaban Askerde, Süt Kardeşler, Şabanoğlu Şaban, Atla Gel Şaban gibi filmlerle tanındı.

Filmlerde kullandığı kültleşmiş “O kadar!” ve “Mazlum’u getirin bana!” gibi replikleriyle ve “Kadırgalı Eşref” adlı bir kabadayıyı oynadığı Şabanoğlu Şaban filminde attığı nârâlarıyla meşhur oldu.

http://www.youtube.com/watch?v=8n8PQt-YiWU

Sinema ve tiyatro oyuncusu Metin Çekmez’in de ağabeyi olan Dinçer Çekmez, İstanbul Şehir Tiyatroları’nda pek çok oyunda rol aldı.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.