İklim KriziManşet

Tayvanlı bir kişi göle düşürdüğü telefonunu bir yıl sonra göl kuruyunca buldu

0

İnsan kaynaklı küresel iklim krizi nedeniyle son 56 yılın en büyük kuraklığını yaşayan Tayvan’da yaşayan bir kişi geçtiğimiz yıl Sun Moon Gölü’nde düşürdüğü telefonunu kuruyan göl yüzeyinde buldu.

BBC’nin aktardığı habere göre soyadı Chen olan kişi, geçtiğimiz yıl gölde kürek sörfü yaparken telefonunu düşürmüştü. Geçtiğimiz hafta bir işçi telefonunu bulduğunu söylemek için onunla temasa geçti.

Nadir görülen olumlu bir hikaye

Haberi aldıktan sonra heyecandan uyuyamadığını söyleyen Chen, telefonuna kavuştuğunda su geçirmez kaplaması sayesinde telefonunun hala çalıştığını öğrendi.

Ne yazık ki Chen’in hikayesi kuraklık nedeniyle zor günler yaşayan Tayvan için nadir görülen olumlu hikayelerden. Chen görevlinin kendisine gölün son 50 ile 60 yıl içerisindeki en düşük seviyede olduğunu söylediğini aktardı.

Kuraklık nedeniyle zor günler yaşıyor

Tayfunların bölgeye yoğun yağışlar getirdiği Tayvan uzun zamandır ilk kez bu kadar kuru. Bu yüzden yetkililer kuaförlerde şampuan içermeyen uygulamalar ve benzin istasyonlarında araba yıkamanın olmaması gibi çeşitli kısıtlama kararları aldı.

Tayvan’daki su kıtlığının, su yoğun mikroçip üretim sektörünü etkilemesi ve bilgisayarlardan akıllı telefonlara kadar her şeye güç sağlayan küresel yarı iletken kıtlığını daha da kötüleştirmesi bekleniyor.

 

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.