Doğa MücadelesiManşet

Taş ocaklarına karşı Bornova, Pınarbaşı buluşması

0

Taş ocaklarının ormanları katlettiği, bölgede yaşayan halkın sağlığını tehdit ettiği Pınarbaşı’nda bu kez patlatılan dinamitlerin sesi değil müzik yankılanacak. Ormanlar bizimdir, taş ocaklarının değil diyen Pınarbaşı halkı ve yaşam savunucuları, 13 – 14 Haziran’da İzmir’in Bornova ilçesine bağlı Pınarbaşı beldesinde buluşacak.

Pınarbaşı’nda faaliyette bulunan iki taş ocağına ve açılması planlanan yeni taş ocaklarına dikkat çekmesi ve tehlikeden tüm İzmir’i haberdar etmesi beklenen buluşma, beldenin yarış pisti, sanayi bölgesi ya da düğün salonlarıyla değil gittikçe mıcırla kaplanan, oyulan doğasıyla akıllara gelmesini ve direnişin büyümesini amaçlıyor.

pınarbası-bulusması

Mayıs ayında yüzlerce yaşam gönüllüsünün bir araya gelerek altın madenciliğine ve doğa talanına karşı tek ses çıkardığı Kazdağları Buluşması’ndan ilham alan Pınarbaşı Buluşması, doğayı savunmak ve henüz yok olmayan güzelliklerini yaşamak için çadırını al, gel çağrısını sürdürüyor. 13 Haziran Cumartesi günü Pınarbaşı’ndaki kamp alanında gerçekleşecek buluşma atölye çalışmalarıyla başlayacak. Gönüllü gruplar için kurulacak sahnede müzik hiç susmayacak. Pınarbaşı Buluşması’ndan dinamitlerle patlatılarak katledilen ormanlar ve yaşam alanları toza, mıcıra bulanan halka  için ortak bir ses çıkacak.

Ormanlar bizim! Yoga da yaparız, müzik de 

Etkinliğin organizasyonunda yer alan gönüllülerden Burak Gümüşer, ormanlar bizimdir fikrinden doğan Pınarbaşı Buluşması ile ilgili detayları Yeşil Gazete’ye anlattı:

“Yemyeşil doğamız taşa, mıcıra dönüşüyor. Pınarbaşı halkı her sabaha patlatılan dinamit sesiyle, korku ve endişeyle uyanıyor. Üstelik var olan iki taş ocağı yetmezmiş gibi yeni taş ocakları planlanıyor. Bu böyle devam ederse, İzmir Bornova’ya bağlı Belkahve ve Naldöken beldelerinde olduğu gibi Pınarbaşı’nda da orman kalmayacak. İşte tüm bunları duyurmak, karşı çıkmak,  Pınarbaşı deyince akla taş ocaklarının ve oyulan ormanların gelmesini sağlamak ve direniş ruhunu buraya taşımak için haftasonu Pınarbaşı’nda buluşuyoruz. Ormanlar bizimdir, yoga da yaparız, çadırda da kalırız, şarkı da söyleriz diyoruz. Bize ait olanı savunmaya, korumaya ve güzelliklerini yaşamaya gidiyoruz. Bisikletiyle, koşarak, yürüyerek, otobüsle, otostopla, çadırıyla yola koyulacak tüm dostlarımızı bu buluşmaya dahil olmaya bekliyoruz.”

pınarbaşı orman

Ormanlar taş ocaklarının değil bizimdir diyenler Pınarbaşı’nda

Pınarbaşı merkezden kamp alanına servislerle ücretsiz ulaşımın sağlanacağı, müzik grupları Praksis, Fullmoon Sound & Music, İzmir Müzisyenler Derneği ve amatör grupların sahnede olacağı, Pınarkent Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği, Zumbara, Genç Gezginler, Twingo35 – TwingoTeamİzmir, 3 Bedende Şifa Kişisel Gelişim Merkezi, İzmir Çadır Kamp , LAB Alternatif Sanatlar, Ankhamaya Farkındalık Atölyesi gibi grupların destek verdiği buluşma ile ilgili tüm detaylar facebook etkinlik sayfasında

Haber: Güneş Dermenci

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.