ManşetHayvan Hakları

Tarım ve Orman Bakanı: Yasaklı ırklar için kayıt süresi uzamayacak

0
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ‘yasaklanmış ırkların’ kayıt altına alınmasıyla ilgili 14 Ocak’ta dolan süreyi uzatmayı düşünmediklerini söyledi: Bekir Pakdemirli “Avrupa sokaktan topladığı hayvanları, bir ay içerisinde sahiplendiremezse uyutuyor. Bunu doğru bulmuyoruz. Biz, kısırlaştırarak bu işi çözeceğiz” dedi.

Barınaklara götürülen hayvanlar sahiplerine verilmeyecek

Barınaklara götürülen ‘tehlikeli ırkların’ sahiplerine verilmeyeceğini söyleyen Bakan, Yurt dışından kayıt altına alınmamış yasaklı ırktaki köpeklerin ülkemize girişine de izin yok” dedi.

Pakdemirli, şöyle konuştu:

“Avrupa sokaktan topladığı hayvanları, bir ay içerisinde sahiplendiremezse uyutuyor. Biz bunu doğru bulmuyoruz. Ne yapacağız? Kısırlaştırmayı tamamlarsak, popülasyon azalır. Belediyelerin bu konudaki çalışmalarını biraz daha hızlandırmaları gerekiyor. Hayvanlarımız çok değerli. Ama insanlarımıza zarar verdiğinde gerekli tedbirleri almamız lazım.”

Türkiye’de toplam 98 bin hayvan kapasiteli 287  hayvan bakımevi olduğunu bildiren Bakan Pakdemirli, barınak yapımında belediyelere yüzde 40’a kadar yardım ettiklerini, şu ana kadar  53 milyon 431 bin TL hayvan bakımevi yapımı, 25 milyon 227 bin TL de sahipsiz köpeklerin kısırlaştırılması için destek sağladıklarını kaydetti.

Sokaktaki hayvanların aç kaldığında hayat mücadelesine girdiklerini söyleyen Bakan, “2018 yılında İstanbul Kadıköy’de bisikletle giderken etrafımı 10 tane köpek sardı. Ne olduğunu anlamadım. Bana saldırdılar. Korkmadım ama bir tanesi bacağımdan ısırdı. Bunlar yaşanabiliyor. İnsanlarımızın sokak hayvanlarıyla iç içe olması güzel ama vahşileşme ortamına müsaade etmemeliyiz” diye konuştu.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.