KadınLGBTİ+ManşetUncategorized

Taliban Sözcüsü Diyarbakır’da konferansa davet edildi, LGBTİQ+ları ve kadınları hedef aldı

0
DIYARBAKIR’DA ‘7'NCI ALIMLER BULUSMASI’NA KATILAN AFGANISTAN ISLAM EMIRLIGI SOZCUSU MEVLEVI ZEBIHULLAH MUCAHID, "AVRUPA’NIN KADINLAR UZERINDE YAPTIKLARI PROPAGANDANIN HEPSI YALANDIR. ISLAM’DA KADININ HUKMU NE ISE ONLARI UYGULUYORUZ. KADINLAR DEGERLIDIR. SAGLIK, POLIS, PASAPORT BOLUMUNDE VE BIRCOK ONEMLI YERDE BAYANLAR CALISIYOR. BU KONUDA SIKINTIMIZ YOK” DEDI. FOTO: GIYASETTIN TETIK/DIYARBAKIR, (DHA)

Afganistan’da yönetime el koyan Taliban‘ın Sözcüsü Zabihullah Mücahid, Diyarbakır‘da Alimler ve Medreseler Birliği‘nin gerçekleştirdiği “Alimler Buluşması” konferansına davet edildi.

Mücahid, burada yaptığı konuşmada “Afganistan ile Türkiye’nin arası iyidir. Türkiye bize her türlü yardımda bulunuyor. Afganistan’da sel ve deprem olduğunda Türkiye bize elinden gelen yardımı yaptı. Türkiye ile aramızda bu güzel ilişkinin devam etmesini Allah’tan umuyoruz” dedi.

Programın açılış konuşmasını ise Alimler ve Medreseler Birliği Genel Başkanı Enver Kılıçarslan yaptı. Eski Hizbullah hükümlüsü Kılıçarslan, İstanbul’da Med Zehra Vakfı Başkanı İzzettin Yıldırım ile İslamcı Feminist Konca Kuriş’in de aralarında bulunduğu 42 kişinin öldürülmesiyle ilgili 11 sanıklı davada yargılanmıştı.

Konferansta, laiklik karşıtı, LGBTİQ+ ve kadın haklarını hedef alan konuşmalar gerçekleşti.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid Avrupa’nın kadınlar üzerinde yaptıkları propagandanın hepsi yalandır” ifadelerini kullandı ve “Biz şu anda onlara yer açmak için bekliyoruz. Hayatları, huzurları, izzetleri korunsun diye onlara güzel bir ortam kuruyoruz.” dedi.

“İslam’da kadının hükmü ne ise onları uyguluyoruz. Bunun içinde kadınlar değerlidir. Bunların hepsi yalandır. Bayanlar bizde çalışıyor ve bu konuda sıkıntı yok. Sağlık, polis, pasaport bölümünde ve birçok önemli yerde bayanlar çalışıyor, bu konuda sıkıntımız yok. Türkiye ile ilişiklerimizin devam etmesini istiyoruz.”

Mücahid ayrıca, LGBTİQ+ları da hedefine aldı ve “Küresel emperyalistlerin kadın ve aile konusunda yaptıkları ifsat faaliyetleri iyi takip edilmeli, kadınların hak ve hukuku korunarak İslam toplumunu muhafaza için mücadele güçlendirilmelidir” sözlerinin ardından şu konuşmayı yaptı:

” Ümmetin uleması, aile kurumunun korunması için seferber olmalıdır. Ailenin yıkılması için sapkınlıkların, kanuni güvence altına alındığı bir dönemde, sapkın fikirler gibi, sapkın davranışların engellenmesi konusunda da ulema öne geçmeli ve topluma rehberlik etmelidir.”

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.