DünyaManşet

Taliban: Kadınlar spor etkinliklerine katılamayacak

0

Afganistan‘da yönetimi ele geçiren Taliban‘ın ilan ettiği geçici hükümete  tepkiler gelirken, Taliban Kültür Komisyonu Başkan Yardımcısı Ahmadullah Wasiq, kadınların spor etkinliklerine katılmasının yasaklanacağını söyledi. Avustralya kamu yayın kuruluşu SBS‘e konuşan yetkili, kadınların spor etkinliklerine katılımının ‘uygun ve gerekli görülmediğini’ savundu.

Geçen hafta, Afganistan erkek milli kriket takımın maçı Taliban yönetiminin ‘onay verdiği ilk uluslararası müsabaka’ olarak duyurulmuştu. Söz konusu ‘onayın’ kadın milli kriket takımı için geçerli olmayacağına işaret eden Wasiq, “Kadınların kriket oynamasına izin verileceğini düşünmüyorum çünkü kadınları kriket oynaması gerekli değil” dedi.

Kadınlar öfkeli ve endişeli

Örgütün, yeni dönemde ‘kapsayıcı’ olma vaadine rağmen kadınlarla ve etnik azınlıklarla ilgili uygulamaları tepki çekiyor. Üniversiteye gitmelerine izin verilen kadınlarla erkek öğrenciler arasına perde çekilmesi, kadınlara ancak kadın hocaların ya da çok yaşlı erkeklerin ders vermesine izin verilmesi, kamuda çalışan kadınlara ofislerine dönmeme talepleri, yanlarında bir erkek yokken uzun mesafe yolculuğuna izin verilmemesi, hükümette kadın bakana yer verilmemesi gibi uygulamalar, Afganistanlı kadınları öfkelendiriyor ve korkutuyor.

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.