Türkiye

Taksim’e üç koldan girilecek

0

1 Mayıs 2012’e sayılı günler kaldı. Taksim Meydanı yeniden yüzbinleri ağırlamaya hazırlanıyor. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB çağrıcılığında düzenlenecek Taksim 1 Mayıs’ı üç koldan yürüyüşle başlayacak.

Saat 10.00’da başlayacak yürüyüş tüm katılımcılar meydana girdikten sonra miting programı başlayacak. Mitingde DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve Sendikal Güç Birliği Platformu adına birer konuşma yapılacak. Direnişçi işçiler adına bir konuşma yapılmasının ardından solun ortak Kürtçe ve Türkçe bildirisi okunacak. Konuşmaların tamamlanmasından sonra Kardeş Türküler, Grup Yorum ve Kome Amed ezgileriyle miting devam edecek.

Şişli Kolu: Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Sendikal Güçbirliği Platformu, Devrimci 1 Mayıs Platformu, Demokratik Haklar Federasyonu (DHF), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP)

Dolmabahçe Kolu:Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipler Birliği (TTB), İstanbul Eczacılar Odası, İstanbul Veterinerler Odası, İstanbul Diş Hekimleri Odası, Halkevleri, Türkiye Komünist Partisi (TKP), Suyun Ticarileştirlmesine Hayır Platformu, Emek Kolektifi, Sosyalist Feminist Kolektif (SKF), Türkiye Sosyalist İşçi Partisi (TSİP), Cumhuriyet Halk Partisi(CHP), Halkın Kurtuluş Partsi(HKP)

Tarlabaşı Kolu: Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK),Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), ESP ve SDP dışındaki Halkların Demokratik Kongresi bileşenleri (HDK)

(sendika.org)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.