Kategoriler: ManşetTürkiye

Taksim’de internet eylemine tazyikli su, gaz ve plastik mermilerle müdahale

İstanbul’da Taksim ve İstiklal caddeinde akşam saatlerinde başlayan internet sansürü eylemine polis çok sert müdahalede bulundu.

Akşam 19:00’da başlaması gereken eyleme hemen gaz bombaları ve plastik mermilerle müdahale eden polis kuvvtleri binlerce gösterciyi dağıtmaya çalışıyor. Müdahale Sıraselviler, Cihangir ve İstiklal caddesinin ara sokaklarında devam ediyor.

Bu akşam Cihangir. Kaynak: 140Journos

Müdahalede gaz bombasıyla yaralanan çok sayıda kişi olduğu, sadece Alman hastanesinde 6 yaralı bulunduğu bildiriliyor.

Taksim ve İstiklal caddesinde yoğun gaz bombası kullanımı nedeniyle fenalaşanlar olduğu, polisin insanların gazdan kaçarak sığındığı kafe gibi kapalı yerlere de gaz bombası attığı haberleri geliyor.

Doğan Haber Ajansı, İstiklal caddesinde 6 aylık bir bebeğin de gaz bombasından etkilendiği ve babası tarafından hastaneye yetiştirildiği bilgisini geçti.

Kaynak: 140Journos

Öte yandan Taksim’deki gösteri ve müdahale yoğun polisi şiddetine rağmen ana akım medya tarafından verilmiyor.

Reuters ve CNN gibi uluslararası haber ajansları ve televizyonlar ise internet sansürüne karşı gösteriye polis müdahalesini son dakika haberi olarak veriyor.

Göstericiler Meclis’te geçen hafta kabul edilen ve Cumhurbaşkanı’nın imzasına sunulan internet sansürünü protesto etmeyi amaçlıyordu.

(Yeşil Gazete)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi