ManşetTürkiye

Taksim’de 31 Mayıs : Polis dışında herkese yasak

0
Taksim

25 bin polis, 50 TOMA’nın görevli olduğu İstanbul’da fiili bir olağanüstü hal yaşanıyor. Anadolu yakasından Avrupa yakasına vapur seferleri ve Taksim Mecidiyeköy arası metro iptal edilirken, Taksim meydanına giden yollar polis tarafından tutuldu. Meydana gazeteciler dahil kimse alınmıyor.

Taksim

Taksim

Gezi eylemlerinin birinci yılında Saat 10.50 itibariyle polis Gezi Parkı’nı kapattı; parka çiçek koymak isteyene de çocuklarıyla gelen ailelere de izin verilmedi. Emniyet Müdürlüğü’nün talimatıyla saat 15:00’ten itibaren ikinci bir duyuruya kadar Anadolu’dan Avrupa’ya tüm vapur seferleri iptal edildi. Öğlen saatlerinden itibaren de metro hattının Taksim-Mecidiyeköy arasındaki istasyonları kapatılmış durumda.

Taksim Meydanı’na vatandaşların ve gazetecilerin girilmesine izin verilmezken CNN’nin İstanbul muhabiri Ivan Watson, canlı yayına gireceği sırada tartaklanarak gözaltına alındı. Yaklaşık yarım saat boyunca gözaltında tutulan gazeteci, twitter’dan “Türkiye polisi Başbakanlık’tan aldığı basın kartımla yetinmedi. ‘Bunların birçoğunun sahtesi yapılıyor” diyerek benden pasaportumu istedi” diye yazdı. Watson, gözaltı sırasında kendisine ‘diz atan’ polisin özür dilediğini de duyurdu.

Ivan Watson, ekibiyle gözaltına alındı

Ivan Watson, ekibiyle gözaltına alındı

Taksim ve civarında pek çok sivil polis dikkat çekerken 2500’ü Sinop , Bingöl, Nevşehir Türkiye’nin farklı bölgelerinden olmak üzere yaklaşık 25 bin polis görevlendirildi. Polislerin yaklaşık 7 bin 500’ünün Taksim, Beşiktaş, Dolmabahçe, Tarlabaşı, Şişli ve Okmeydanı’nda görev yaptığı öğrenildi.

Beşiktaş’ta vatandaşlar toplanmaya başladı.

Soma Holding’in Karanfil Sokak’taki binasının önündeki eylem sürüyor

Soma Holding'in önü

Soma Holding’in önü

Taksim Dayanışması TMMOB’da toplandı. Dayanışma buradan 19:00′da bina önüne çıkıp Taksim Meydanı’na yürüyecek.

Taksim Meydanı’na bakan bir binaya ‘korkmayın’ yazılı pankart asıldı. Pankart sarkıtan 2 kişi gözaltına alınırken asılan pankart da indirildi.
Haydarpaşa Garı’nı işgal eden eylemciler şarkı söyleyerek gardan ayrıldı

taksim korkmayın

Haydarpaşa Garı’nı işgal eden eylemciler şarkı söyleyerek gardan ayrıldı.

haydarpaşa

Gezi eylemlerinin simge isimlerinden HDP İStanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder Gezi parkı’na bir demet papatya bıraktı.

3-sirri

Geçen yıl Gezi eylemleri sırasında 19 gün parkta kalan Taksim’de bir büfenin işletmecisi Mehmet Rıza Camcı (56), parka çiçek bırakmak istedi ama polisler bırakmadı.

(Diken/Hürriyet/BBC Türkçe/twitter/Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.