ManşetTürkiye

Taksim kimin?

0

Taksim Platformu tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde Taksim Meydanı düzenlemelerine karşı protesto eylemi yapıldı.

Taksim gezisinde, proje kapsamında kesilmek üzere işaretlenmiş ağaçlara sahip çıkmak üzere çok sayıda tanınmış sanatçı, yazar ve bilim insanı bir araya geldiler. Kesilecek ağaçları sahiplenenler arasında Hale Soygazi, Lale Mansur, Zeynep Tanbay, Şebnem Dönmez, Orhan Alkaya, Deniz Türkali , Hilmi Yavuz, Sedat Ergin, Banu Güven, Soli Özel, Cengiz Aktar, Şafak Pavey, Mehmet Bekaroğlu, Melda Onur, Gencay Gürsoy, İbrahim Betil, Murat Belge, Gündüz Vassaf gibi isimler vardı. Ağaçları sahiplenme kampanyasına çok sayıda İstanbullu da katılarak destek verdi.

Daha iyi bir proje, daha iyi bir Taksim, daha iyi bir gelecek başlığıyla yapılan basın açıklamasında demokratik katılım süreçlerinin işletilmesi talepleri dile getirildi. Gezi Parkında dedelerimizle yaşıt ağaçlarımız “tasnif” adı altında yok edilmek üzere işaretlendi. Meydanımızı korumaya bu ağaçlardan başlıyoruz diyen Taksim platformu sözcüleri diğer taleplerini şöyle dile getirdiler:

Taksim’in yaşayanı, çalışanı, geleni ve gideni ile birlikte ele alınarak planlanmasını istiyoruz. Taksim’de, ulaşım planı, meydan düzenlemesi, park düzenlenmesi ayrı ayrı değil bir bütün olarak tasarlanmalı, süreç şeffaf ve katılımcı olmalı. Gelin bu defa farklı bir iş yapalım, şehri fikir yönünden zenginleştirecek, şeffaf, katılımcı ve müzakereye açık bir proje üretebileceğimizi gösterelim,  başarılı bir örnek oluşturalım.

Bir hafta gibi kısa bir sürede 11 000’den fazla kişinin katıldığı imza kampanyası ise www.taksimplatformu.org adresinde halen sürüyor.

Yeşil Gazete Haber Merkezi

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.