ManşetTürkiye

Taksim Dayanışması yargılaması başladı

0

Taksim Dayanışması üyelerinin “örgüt kurmak ve yönetmek” suçlamasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması başladı. Çağlayan Adliyesi’nde görülen davada 26 kişi yargılanıyor.

taksim dayanışma

Taksim Dayanışması üyeleri hakim karşısında. 26 kişinin yargılandığı Gezi davasında İstanbul Tabip Odası Eski Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nden Yüksek Mimar Mücella Yapıcı, Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Beyza Metin, EMEP GYK Üyesi Ender İmrek ve HDK üyesi Haluk Ağabeyoğlu, ‘örgüt kurmak ve yönetmekle’ suçlanıyor.

Dava için ilk iddianame Gezi sürecinde özel olarak görevlendirilen Nazmi Okumuş tarafından hazırlandı. Ancak bu iddianame kabul edilmedi. İkinci iddianamede ise Ali Çerkezoğlu hakkında çıkarılan tüm arama kararları iptal edilmesine rağmen arama tutanaklarından delil üretilmeye çalışıldı.

Duruşma öncesinde Dayanışma üyeleri basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Taksim Dayanışması’nın kamu yararını, yurttaşların demokratik haklarını savunmak için kurulduğu belirtildi.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.