GündemManşet

Taksim’den iyi haber mi?

0

Projeyle Gümüşsuyu caddesi üstteki gibi olacak

Bugün Sütlüce Tanıtım Merkezinde ekonomi basını ile bir araya gelen İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Kadir Topbaş, Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi ile ilgili son durumu değerlendirdi.

Topbaş Gümüşsuyu’ndan İnönü Caddesi’nden gelip Taşkışla’ya giden trafiği şimdilik bıraktıklarını, Taksim’de plan tadilatı kararı ile öngörülen tünellerin yapılmayacağını açıkladı.

Habertürk’te yer alan Topbaş’ın demecini ihtiyatlı bir iyimserlikle değerlendiren Korhan Gümüş bundan sonraki sürecin daha da önemli olduğuna dikkat çekerek Taksim Meydanının bir yönetim planına kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Yeşil Gazete’nin sorularını yanıtlayan Korhan Gümüş’ün demeci şöyle: Biz de açıkçası bu tünellerin yapılmasının nasıl bir sonuca yol açacağını anlatmaya çalıştık, bu kararı duyduğumuz ilk günden itibaren. İstanbul’da bu kararı duyan, sonuçlarını tahayyül eden herkes yönetimi bu karardan vazgeçirmek için elinden geleni yaptı. Taksim Platformu’na destek veren kişileri, deneysel çalışmalar yapan gençleri, mimarları, koruma kuruluna dilekçeler veren değerli bilim insanlarını, herkesi bu sonuçtan dolayı kutlarız.

Olması gereken buydu. Kent yönetimini görevini yapmaya çağırmıştık. Kısmen de olsa, bir adım atıldı.

Şimdi bu yeni kararın gereğini yapmak ve burada yapılacak projenin başarılı olması için daha çok çalışmak gerekiyor.

İşimiz bitmedi.

Topbaş Gezi’nin ağaçlandırılacağını, burada kafelerin yer alacağını söylemiş.

Biz bu alanın STK’ların katılımı ile bir yönetim planına kavuşturulması gerektiğini düşünüyoruz.

Katılımcı bir planlama yöntemi ile çalışmaların geliştirilmesi için elimizden geleni yapacağımızı İstanbul halkına duyurmak istiyoruz.

Taksim’deki tünelleri yalnızca durdurmak yetmez. Biz işimizi yalnızca itiraz etmek olarak görmediğimizi defalarca söyledik.

Bu uygulamanın İstanbul’daki bütün kentsel projelere bir örnek teşkil etmesi için daha çok çalışmamız gerekiyor.

Bilindiği gibi Taksim platformu bir süredir Taksim Meydanı yayalaştırmasına ve buna bağlı olarak Taksim Gezi parkında planlanan Topçu Kışlasının yeniden yapılması projesine müzakere süreçlerinin işletilmediği gerekçesi ile ve “Daha iyi bir proje, daha iyi bir Taksim“ sloganıyla karşı çıkıyordu.

Yeşil Gazete

 

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.