DünyaManşet

Tahran’da İngiliz Büyükelçiliği’ne baskın

0

İran‘da bir gup öğrencinin Tahran’da bulunan İngiltere Büyükelçiliği‘ne baskın düzenlediği bildirildi. Elçilik binasındaki İngiliz bayrağını indirdikten sonra yakan öğrencilerin elçilik önüne İran bayrağı çektiği belirtildi.

İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen İngiltere karşıtı gösteriler sırasında bir grup İranlı öğrenci, İngiliz Büyükelçilik binasına baskın düzenledi. Öğrencilerin elçilik binasının önündeki İngiliz bayrağını indirip, İran bayrağını çektiği bildirildi.

Bayrağı indiren öğrencilerin sloganlarla İngiltere bayrağını yaktığı ve elçilik binasını taş yağmuruna tuttuğu belirtildi. Protestocularun elçilik binasının içine girerek burada bulunan çeşitli evrak benzeri dökumanları elçilik penceresinden attığı bildirildi.

İran, pazar günü İngiltere’yle diplomatik ilişkilerinin seviyesini düşürme kararı almıştı. İran meclisinin kabul ettiği tasarıya göre, İngiltere ile ekonomik ve ticari ilişkiler en düşük seviyeye indirilecek ve İngiltere’nin Tahran büyükelçisi iki hafta içinde sınır dışı edilecekti.

Meclis’teki görüşmeler sırasında bir milletvekili, 1979’de Amerikan büyükelçiliğinin işgal edilmesini hatırlatarak, öfkeli İranlıların İngiltere Büyükelçiliği’ni basabileceğini savunmuştu.

Tahran yönetiminin ilişkilerin seviyesini düşürme kararının Londra’nın tüm İngiliz finansal kurumlarına, İranlı kuruluşlarla çalışma yasağı getirmesine tepki olarak alındığı belirtiliyor.

(NTV)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.