GündemManşetTürkiye

Tahir Elçi davasında beş yıl sonra iddianame

0

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin iddianame olaydan beş yıl sonra tamamlandı. Şüpheli üç polis hakkında, iki  yıldan altı  yıla kadar hapis cezası istenen iddianameye, öldürülen iki polis dosyasının da eklendiği görüldü.

Mezopotamya Haber Ajansı, Diyarbakır’da sokağa çıkma yasaklarının sürdüğü Sur ilçesinde, 28 Kasım 2015’te Dört Ayaklı Minare’nin altında basın açıklaması yaptığı sırada öldürülen Elçi için açılan davada, iddianamenin tamamlandığını aktardı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca beş yıl süren soruşturma sonucunda tamamlanan 41 sayfalık iddianamede, Elçi ile aynı gün polisler Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur’un yaşamını yitirdiği olayın birleştirilmesi dikkat çekti.

‘Bilinçli taksirle ölüme sebebiyet..’

İddianamede, Elçi’nin vurulduğu ateş hattında, PKK’li olduğu belirtilen Uğur Yakışır ile Yakışır’ın yaraladığı sanık polisler S.T., F.T. ve M.S.’nin olduğu belirtildi. Polislerden hangisinin Elçi’nin ölümünden sorumlu olduğunun tespitinin mümkün olmadığına yer verilen iddianamede, “Polislerin kuvvetli suç şüphesi altında oldukları” kaydedildi. Ayrıca iki PKK’linin silahından çıkan mermilerden birinin de Elçi’ye isabet etmiş olabileceği ileri sürüldü.

İddianamede, sanık polisler M.S., F.T. ile S.T.’nin “bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermekten” iki yıldan altı yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Yakışır için üç müebbet 

İddianamede Yakışır’ın ise “İki polisi öldürmek, ülke birliğini ve bütünlüğünü bozmaktan” üç  kez ağırlaştırılmış müebbet, Elçi’yi “olası kastla öldürmekten” 20 yıl, polis memuru S.T.’yi “öldürmeye teşebbüsten” 20 yıl, “izinsiz silah bulundurmaktan” beş  yıl olmak üzere toplam üç kez ağırlaştırılmış müebbet ve 45 yıl hapsi istendi.

 

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.