EnerjiManşet

Suudi Arabistan, yenilenebilir enerji forumunda 2023 hedeflerini açıkladı

0

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Khaled el-Falih, Suudi Arabistan Yenilenebilir Enerji Yatırım Forumu’nun açılışında yaptığı konuşmada dünyanın en büyük petrol ihracatçısı olan ülkesinin yenilenebilir enerji ve teknolojisini yurt dışında satacağını söyledi.

Suudi Arabistan Krallığının hemen hemen tümünün iç gücü şu an ham petrolden, rafine edilmiş ya da doğal gazdan geliyor. Ancak, petrol krallığını durdurmak için yapılan bir ekonomik reform planının bir parçası olarak hükümet, Falih’in güneş ve rüzgar enerjisi içeren “iddialı” bir yenilenebilir enerji programı başlattı. Yetkililer, projelerin 30 milyar ila 50 milyar dolar arasında maliyete sahip olabileceğini söyledi.

Falih, forumun “2023 yılına kadar yenilenebilir enerji yüzdesi krallığın toplam elektriğinin yüzde 10’unu temsil edecek” dedi ve ekledi, “Orta vadede yenilenebilir enerji üretiminin ileri teknolojilerini geliştiren, üreten ve ihraç eden bir ulus haline gelmek için krallığı aramaktayız” dedi.

 

Falih, enerji sektörünün özerk bir düzenleyici kurulu ve özelleştirilmiş üretim kapasitesi içerecek şekilde tamamen yeniden yapılandırıldığını söyledi.

 

Suudi Arabistan’daki hükümetin tahminlerine göre Suudi tepe enerjisinin 2032 yılına kadar 120 gigawatt’ı aşması da bekleniyor.

 

(Enerji Haber)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.