Kültür-SanatManşet

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali tanıtımı için bisikletle şehir turu attılar

0

8. Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’nin (SYFF) bu haftasonu (7-8 ve 9 Kasım, Cuma-Cumartesi ve Pazar) konuk olacağı illerden birisi olan Adana’da SYFF tanıtımı için Pazar günü festivalin ruhuna uygun bir tanıtım yoluna başvuruldu. Adanalı 70 bisikletçi atladılar iki tekerlerine ve “Duyduk duymadık demeyin, Bu hafta memlekete Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali geliyor” ilanını pedal basarak duyurdular Çukurovalı hemşehrilerine.

1 syff adana...

Adana’daki SYFF organizasyonunu üstlenen Çukurova Ekolojik Yaşam İnsiyatifi (ÇEYİ) bu tanıtım için Adana’da faaliyet gösteren 3 bisikletli oluşumu;  Adana Bisiklet Topluluğu (ABİT), Perşembe Akşamı Bisikletçileri (PAB) ve Yeşil Pedal Bisiklet Topluluğu ile irtibata geçti. Bu etkinlik için önceden Trafik Şube ile de görüşen ÇEYİ üyeleri bisiklet parkuru ( Atatürk Parkı, Ziyapaşa ve Gazipaşa bulvarları, Baraj Yolu, Turgut Özal, Alpaslan Türkeş ve yeniden Atatürk Parkı arası 30 km)  boyunca hem bisikletlilerin güvenliğini temin etme hem de trafiğin düzenini sağlama imkanını da sağlamış oldular.

Pazar günü pedal basmanın SYFF duyurusu yanında bir diğer amacı da Adana’ya bisiklet yolları açılması hakkında kamuoyu duyarlılığını arttırmaktı. Hem bisiklet yolları yapılmasına yönelik çağrılar yapılmasını  hem de Adana’lıları Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’ne davet etmek amacıyla kortejin ön ve arkasında arkalarında festival afişlerinin olduğu reklam panolarını bisikletliler çekerken onlara eşlik eden araçtanda sesli mesajlar yolu ile tanıtım yapıldı.

ÇEYİ üyeleri Pazar günü yapılan çağrı dışında hafta içi hergün 2 bisikletlinin festival tanıtımı için Adana’da pedal basmaya devam edeceğini aktardılar.

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali bu haftasonu Adana ile bilikte 11 ilde eş zamanlı olarak ekolojistleri tüm dünyadan umut aşılayan belgeseller ile buluşturacak.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.