Kültür-Sanat

Sundance Film Festivali Seçkisi Açıklandı

0

Yılın ilk büyük Film Festivali olan Sundance Film Festivali 16-26 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Farklı kategorilerde 200’eyakın film sinemaseverlerle buluşacak. Her yıl yaklaşık 50,000 sinemaseverin konuk olduğu Sundance Film Festivalinde yer alacak filmler festival komitesi tarafından açıklandı.

Komedi Kategorisinde İddialı Yapımlar

Bu filmler arasında sırası ile Desiree Akhavan’ın yönettiği komedi filmi Appropriate Behavior, yıl içinde adından çök söz ettirecek yapımların başında geliyor. Sinemaseverler tarafından merakla beklenen bir film ise Frank, yönetmenliğini Ne Yaptın Richard/  What Richard Did filmi ile İstanbul Film Festivalinde Altın Lale ödülü kazanmış olan Lenny Abrahamson’ün üstlendiği yapımda   Michael Fassbender, Maggie Gyllenhaal, gibi oyuncular yer alıyor. Martha Stephens ve Aaron Katz’ın yazıp yönettiği komedi filmi Land Ho!’ da otoriteler tarafından beğenilen bir yapım.

Drama türündeki Kat Candler’ın çalışması Hellion, yönetmenlik koltuğunda David Zellner’ın bulunduğu macera ve dram türündeki Kumiko The Treasure Hunter, Prömiyeri yapılacak veya yarışma dahilinde gösterime sunulacak filmlerin geri kalanı ise şu şekilde; Alex Ross Perry’nin yönetmenliğinde komedi dram filmi Listen Up Philip, prömiyeri yapılacak olan Ira Sachs imzalı dram filmi Love is Strange, prömiyeri gerçekleşecek olan Charlie McDowell yönetimindeki komedi dram filmi The One I Love. ve belgesel türündeki Jennifer Kroot imzalı To Be Takei.

Kaçırılmaması Gereken Belgeseller Birarada

Belgesel bölümünde  yer alan Fela’yı Bulmak/ Finding Fela Afro-Beat müzik akımının öncülerinden Fela Kuti’nin yaşam hikayesini konu alan belgeselin yönetmenliği  Alex Gibney üstlenmiş.

Chapman Way ve Maclain Way’in yönetmenliğini yaptığı The Battered Bastards of Baseball adlı belgeselde festivalde gösterilecek. Diğer bir belgesel ise Jennifer Kroot imzalı To Be Takei.

 

Kaynak:   http://www.rollingstone.com / www.beyazperde.com

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.