DünyaManşet

Süleymani’nin cenaze töreninde izdiham: 56 ölü, 213 yaralı

0

Geçtiğimiz Cuma günü ABD’nin düzenlediği füze saldırısında Irak’ın başkenti Bağdat’ta öldürülen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin üç gündür süren cenaze törenlerinin son durağında izdiham yaşandı. Süleymani’nin, doğduğu, İran’ın Kirman kentindeki törende 56 kişi hayatını kaybetti, en az 213 kişi yaralandı.

Kirman’da defnedilecek Süleymani’ye son görevini yapmak isteyen yüz binlerce kişi törenden saatler önce sokakları doldurdu. Güvenlik görevlilerinin uyarılarına rağmen izdihama engel olamadı. Kalabalık içindekilerin birbirini ezmesi sonucunda ezilerek ölenler ve yaralananlar oldu. Yaralılara ulaşıp müdahale etme ve hastaneye kaldırma konusunda zorluk yaşayan güvenlik güçleri ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini söyledi.

‘Şehidi, kendisinden daha tehlikeli’

Törende, Devrim Muhafızları Komutanı Hüseyin Selami’den de ABD’ye yeni bir gözdağı geldi. Selami, “Kasım Süleymani’nin şehidi, düşman için Kasım Süleymani’den daha tehlikeli” dedi. Devrim Muhafızları Komutanı, Kirman’da ‘Amerika’ya ölüm’ sloganları atan binlerce kişiye “İntikam alacağız, sert ve kesin bir intikam” diye seslendi.

Süleymani’nin bugün toprağa verilmesi ve dört günlük yasın son bulmasıyla birlikte, İran’ın Donald Trump yönetimine somut misillemelerinin yavaş yavaş netleşmeye başlaması bekleniyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.