ManşetKadınTürkiye

Şule Çet davasında sahte rapor yazan doktor altı ay meslekten men edildi

0

Bir plazada tecavüz edildikten sonra boğularak öldürülen ve plazadan aşağı atılan Şule Çet’in ölümünün araştırıldığı davada, cinayeti ve tecavüzü meşrulaştırmak için sahte rapor yazan Adli Tıp Uzmanı Dr. Mehmet Nuri Aydın meslekten altı ay süreyle men edildi.

Karar, Ankara Tabip Odası (ATO) tarafından verildi.

Sahte rapordan sabıkalı

Aydın raporuna “Bir kadın bir erkekle tenha bir yerde içki içmeyi kabul etmişse cinsel ilişkiye rıza göstermiş sayılır” yazmıştı.

Daha sonra ise 1989 yılında Ankara Emniyet Müdürlüğü Siyasi Şubesi’nde (DAL) işkence gören Kutay Meriç‘e “sağlam” raporu veren Adli Tıp Kurumu doktorlarından olduğu ve bu sebeple 9 ay meslekten ihraç edildiği ortaya çıkmıştı.

Yıldırım: Bilime, hukuka, ahlaka aykırı

Aydın’ın bu kez de Şule Çet davası sebebiyle meslekten men edildiği haberini avukat Umur Yıldırım duyurdu. Yıldırım yaptığı paylaşımda “Şule’nin davasında; ‘Bir kadın bir erkekle tenha bir yerde alkol içmeyi kabul etmişse cinsel ilişkiye rıza göstermiştir’ şeklinde tıp bilimine, hukuka ve ahlaka aykırı mütalaa veren Dr. Mehmet Nuri Aydın’a Ankara Tabip Odası tarafından 6 AY MESLEKTEN MEN EDİLMİŞTİR” dedi.

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.