ManşetTürkiyeUncategorized

Şule Çet davası: Tecavüz ve cinayetle suçlanan sanık ‘kızınıza sahip çıksaydınız’ dedi

0

Üniversite öğrencisi Şule Çet’in ölümüyle ilgili ikinci duruşmada, sanık Çağatay Aksu, Çet’in babasına dönerek ‘Kızınıza sahip çıksaydınız’ dedi.  Yaşanan gerginlik sırasında bir jandarma da ailenin avukatını tehdit etti

Üniversite öğrencisi Şule Çet’in ölümüyle ilgili iki sanığın ‘cinayet’, ‘nitelikli cinsel saldırı’ ve ‘hürriyeti tahdit’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 39’ar yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ikinci duruşması başladı.

Duruşmada Şule Çet’e cinsel saldırıda bulunmak ve plazanın 20. katından atarak öldürmekle suçlanan sanık Çağatay Aksu’nun Şule Çet’in babasına dönerek “Kızınıza sahip çıksaydınız” demesi üzerine gerginlik yaşandı. Gerginlik sırasında bir Jandarma Çet ailesinin avukatını, “Dışarıda gösteririm” diyerek tehdit etti.

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand ile Şule Çet’in babası İsmail Çet, aile yakınları ve taraf avukatları katıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının avukatı da şikayetçi olarak duruşmada hazır bulundu. Duruşmayı, aralarında milletvekilleri ve kadın örgütlerinin de bulunduğu çok sayıda kişi takip etti. Yoğun katılımdan nedeniyle yaklaşık bir saat geç başlayan duruşmaya bazı izleyiciler alınmadı.

Duruşmada Sanık Çağatay Aksu’nun annesi tanık olarak ifade verirken, sosyal medyada yazılanlara tepki gösterdi. Çet ailesinin avukatları itiraz edince gerginlik yaşandı. Çet ailesinin avukatlarından “Oğlunuza sahip çıksaydınız” sesleri gelince, sanık Çağatay Aksu da Şule Çet’in babasına dönerek “Siz de kızınıza sahip çıksaydınız” dedi. Aksu’nun bu sözleri gerginliği arttırdı. Jandarma, Çet ailesinin avukatlarını “Dışarıda gösteririm” diye tehdit etti.

Mahkemede ifade veren Çet’in arkadaşı ise “Şule bana ‘Çağatay beni rahatsız ediyordu, paramı vermiyordu’ demişti” diye konuştu.

Kadınlar vazgeçmiyor

Duruşma öncesi Ankara Adliyesi önünde açıklama yapan Kadın Meclisleri üyesi kadınlar Çet davasının takipçisi olmaya devam edeceklerini belirterek, “Şule Çet’in katilleri bulunana kadar burada olacağız. Eşitsizliklerin olmadığı bir ülke kuracağız” diye konuştu.

Yıldırım: Camdan attılar

GazeteDuvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre, Çet ailesinin avukatı Umur Yıldırım savunmasında, duruşma salonuna kurulan projeksiyon aracılığıyla olay yerine ait fotoğrafları ekrana yansıttı. Yıldırım şunları söyledi:

“Olayın misafir odasında gerçekleştiğini söylüyorlar. Bize göre olay eğlendikleri büyük odada oldu. Bu odada duvar kenarında Berk Akand’ın avuç izi mevcut. Beyaz koltukların olduğu büyük salondan Şule’yi attılar. Attıkları cam videolarda karşımıza çıkıyor. Olay günü çektikleri videolarda bir karış olan cam aralığı olayın ardından çekilen fotoğraflarda aralığın açıldığı görülüyor.”

Sanık Berk Akand’ın olay sırasında uyumadığının telefon kayıtlarıyla ortaya çıktığı belirten Yıldırım, “Berk Akand bu davanın en büyük sanığı olduğu kadar en büyük tanığıdır. Sanıkların aralarında çıkar çatışması var. Biz Berk’in itiraflarını bekliyoruz. Anlattıkları hikayeye bizim karnımız tok” dedi.

Sanık avukatlarının mahkemeye sunduğu Çet’in babasının para göndermediği için intihar ettiği iddiasına ilişkin dilekçeyi hatırlatan Yıldırım, “Hangimiz babamız para göndermiyor diye kendimizi gidip plazanın 20’nci katından attık” dedi.

‘Tokalaşmadınız, tecavüz ettiniz’

Çet ailesinin avukatlarından Onur Tatar da sanıklara “Tokalaşmadınız tecavüz ettiniz” diye seslendi. Ailenin bir diğer avukatı Ferhat Gebeş ise  olay yeri fotoğraflarını gösterip “Ayakkabısı Şule’den önce düşmüş. Ayağında tek çorap var. Sanıklara soruyorum, diğer çorap nerede, ne yaptınız” diye sordu.

Davayı izlemek ve Çet ailesine destek olmak isteyen çok sayıda kişi duruşma salonuna giremedi.

Aksu: Cezaevinde yatmayı hak edecek insan değilim

Duruşmada iddiaları reddeden sanık Çağatay Aksu, “delil varsa beni asın” dedi. Çet’in avukatlarının tanık ifadelerini yönlendirdiğini söyleyen Aksu, “Pınar’ı arayarak şu sitede porno görüntüleri var demiş. Yargılayacaksanız delillerle yargılayın. Cezaevinde yatmayı hak eden insan değilim”diye konuştu.

Kaçmak isteseydi, üç ayda kaçabileceğini söyleyen diğer sanık Berk Akand ise “Ben hapis yatmak için dünyaya gelmedim” dedi. Sanıkların avukatları, Şule’nin derslerinin iyi olmadığını, babası para göndermediği için intihar ettiği iddiasını yineledi; okuldan ‘transkript belgesi’ istenmesini talep etti.

Sanık avukatı: Beraat talep etmiyorum

Sanık Berk Akand’ın avukatı İskender Fatih Malkıs ise şunları söyledi: “Dosyada resmî adlı tip raporunda cinsel istismar olmadığı yazıyor. Erkek arkadaşı olan bir kızda anal bölgede ‘psa’ çıkması o gece olduğu anlamına gelmez. Yatsın içeride bir daha ki rapora kadar beraat talep etmiyorum.”

Sanıkların tutukluluk hali devam edecek

Yeniden olay yeri keşfi yapılmasına karar veren mahkeme heyeti ara kararını açıkladı. Şule Çet’in ruhsal durumuna ilişkin psikolojik tedavi sürecine dair evrakları talep eden mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi. Üçüncü duruşma 10 Temmuz 2019 saat 10.00’da görülecek.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.