Hayvan HaklarıManşet

Bartın’da sular yükselirken barınakta sıkışıp kaldılar: 56 köpek öldü

0

Ülkenin birçok ilinde yaşanan sağanak yağış yaşamı olumsuz etkiledi. Su taşkınları nedeniyle canlılar yaşam mücadelesi verdi.

Kastamonu, Zonguldak ve Bartın’da hafta sonu boyunca sel ve taşkınlara neden olan kuvvetli sağanak Karadeniz’de hayvanların canına mal oldu. Bartın’da yaşanan sel nedeniyle bir barınakta 56 köpek öldü. 

Ajanimo’nun aktardığına göre; barınakta hapis tutulan 56 köpeğin kaçamadığı için öldüğü öğrenildi. 

Bazı köpekler yavrularıyla yan yana ölmüş halde bulundu. Barınağa giren gönüllüler, selden ölmeden çıkan hayvanları kurtarmaya çalıştı. 

Öte yandan olaydan sorumlu tutulan kişinin jandarma tarafından gözaltına alındığı kaydedildi.

Taşköprü ilçesinde sel sularına kapılan bir inek kurtarılamadı; hayvan sel sularında can verdi.

Karabük

Karabük’ün Yenice ilçesinde meydana gelen sel felaketi de büyük hasarlara sebep oldu. İlçe merkezinde gece geç saatlerde İncedere çayının taşması nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı, yükselen sulardan kaçamayan hayvanlar yaşamını yitirdi. Ormanlık alanlarda yaşayan hayvanlardan bazıları öldü. 

Fotoğraf: AA

Düzce

Sağanak ile birlikte derelerden yükselen sel sularının vurduğu iller arasında yer alan Düzce’de,  botlarına binerek sel bölgesinde kürek çeken raftingciler, sadece birkaç saatte 1 buzağı, 1 koyun ve 4 köpeği kurtardı.

Düzce’de sel nedeniyle bir kümeste yüzlerce hayvan öldü. Gölyaka ilçesindeki bir tavuk kümesi sular altında kaldı ve dere yatağının yön değiştirmesinin yarım saat sonrasında sular kümeste hayvanlarına ölümüne sebep oldu. Kümeste 180 bin civciv öldü.

You may also like

Comments

Comments are closed.