Şubadap Çocuk’tan yeni albüm: Hayal Et

6 yıldır, çocuklarla müzik temelli çalışmalar yürüten Şubadap Çocuk müzik grubunun tüm şarkıları çocukların seslendirdiği ‘Hayal Et’ albümü, internet üzerinden yayına girdi.

Çocukların ilgilerinden, düşüncelerinden, sorularından ve sorunlarından yola çıkılarak yazılmış şarkılarla oluşturdukları albümlerine bir yenisini daha ekleyen Şubadap Çocuk, yeni albümü ‘Hayal Et’i de ‘gökyüzü lisansı’ ile yayınladığını duyurdu. Yani, albümdeki şarkılar, ticari amaçlı olmadığı sürece, dinlemek ve paylaşmak isteyen herkesin kullanımına açık.

‘Hayal Et’ albümü de, Şubadap Çocuk’un önceki albümleri gibi, tematik şarkılardan oluşuyor:

Fasa Fiso, toplumsal cinsiyet safsatalarını listeliyor;

Makine Çocuk, makineleşmek istemeyen çocuklardan yetişkinlere bir sitem şarkısı;

Serçe, 9/8’lik bir hayvan özgürlüğü şarkısı;

Çocuk Hakları, varlığını duyduğumuz ancak günlük hayatımızda pek de göremediğimiz çocuk haklarının şarkısı;

Hayal Et, içinde yaşamak istediğimiz dünyanın şarkısı;

Gökyüzünü İten Kuş, birlikteliğin zaferinin öyküsü, Moyo Masal Tiyatrosu’nun Şubadap Çocuk’a armağanı.

Albüm, www.subadapcocuk.org’dan ve Şubadap Çocuk’un sosyal medya hesaplarından ücretsiz dinlenebilir ve istenirse bit.ly/subadaphayalet bağlantısı kullanılarak ücretsiz indirilebilir.

Şubadap Çocuk kimdir?

6 yıldır, çocuklarla müzik temelli çalışmalar yürüten Şubadap Çocuk müzik grubu, şimdiye kadar, ‘Bilmiş Çocuğun Şarkıları’, ‘Dino’nun Şarkıları’, ‘Gökyüzü Kimin’ ve ‘Dersler Uzun Teneffüsler Kısa’ adlı 4 albüm çıkardı. Bu albümlerde bulunan dostluk, barış, bilim, sorgulamak, birlik olmak, doğa, ekoloji, farklılıklar gibi konulardaki şarkıların hepsi çocuklar tarafından seslendirildi. Özellikle Çekirdeksiz Domates, Neşeli Bi’ Gün, Gökyüzü Kimin, Özgürlük, Her Yer Park Olsa gibi şarkılarıyla birlikte, çocukların ve hatta yetişkinlerin dilinden düşmeyen Şubadap Çocuk, Türkiye, Kıbrıs, Almanya ve Hollanda’nın pek çok yerinde yaptığı turnelerde, on binlerce çocukla buluştu. Bu turneler boyunca okullarda, köylerde, kültür merkezlerinde, parklarda, sokaklarda konserler verdi; çocuklarla ve yetişkinlerle söyleşiler yaptı.

Şarkılarını, tüm dünya çocuklarıyla tanıştırmak için Arapça, İngilizce, İspanyolca ve Kürtçe dillerine çevirdi. Ayrıca şarkıların içeriklerini daha bütünlüklü hale getirmek için, hikayelerinden hareketle, şimdiye kadar 5 çocuk kitabı çıkardı ve çok sayıda klip yayınladı. Ekip hala İzmir’in çeşitli ilçelerinde çocuklarla çalışmalarını sürdürüyor ve Türkiye’nin her yerinde, öncelikli olarak kültür-sanat etkinliklerinin pek uğramadığı yerlerde konserler vermeye devam ediyor.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Malatya’daki tarihi taş köprü için yıkma tehdidi: ‘Cinayetle eşdeğer’

Malatya'daki taş köprünün tek ayağının hasar görmesi sonrası yıkılmasının gündeme alınması bölgede tepki çekti. Yurttaşlar köprünün yıkılması yerine korunarak restore edilmesi gerektiğini savunuyor.

Karaburun’da depolamalı güneş enerji santraline tepki: Zeytin ve naranciye ağaçlarımız tehdit altında

Karaburun, Küçükbahçe'de yapılması planlanan depolamalı güneş enerji santrali projesinin 3 Eylül'de yapılacak halkın katılımı toplantısı öncesinde, bölge sakinleri değerli habitatlarını, meralarını, zeytin ve narenciye ağaçlarını göstererek projeyi istemediklerini söyledi.

‘Avrupa’da sıcaklık kaynaklı ölümler 70 yıl içinde üç katına çıkabilir’

Yeni bir araştırmaya göre, küresel sıcaklık artışı 3 derece ile sınırlandırılsa dahi önlemler alınmazsa yüzyıl sonuna kadar 55 bin ek can kaybı meydana gelebilir. Güney Avrupa en büyük risk altında.

Geri dönüşümün davranışsal ekonomisi-2

Türkiye’nin atık yönetim karnesi ciddi anlamda endişe verici. Henüz kendi atıklarımızla ne yapacağımızı yönetemiyorken, Avrupa’nın atıklarının yarısının ülkemize gönderilmesi bu endişeyi daha da derinleştiriyor.

Şirketlerin toplumsal sorumluluğu

Türk şirketleri kurumsal sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik uygulamalarında batılı benzerleri kadar başarılı değil. Ancak bu sadece şirketlerden kaynaklanmıyor, 'öngörülemezlik ortamı' ve toplumsal baskının eksikliği de bunda etkili. 

EN ÇOK OKUNANLAR