DuyurularEkolojiManşet

Su doldurma otomatları için imza kampanyası başladı

0

İstanbul’un çeşitli yerlerine su mataralarını doldurmak için su otomatları kullanılması talebiyle change.org üzerinden imza kampanyası başlatıldı. Kampanya plastik kullanımının azaltılmasını hedefliyor.

Pet şişe yerine su matarası kullanımını yaygınlaştırmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ve Hamidiye A.Ş.’nin muhatap olarak alındığı bir imza kampanyası başlatıldı. change.org üzerinden imzaya açılan kampanyada özellikle toplu taşıma duraklarına yerleştirilecek ve İstanbul Kart ile dolum yapılabilecek su otomatları konulması talep ediliyor.

‘Mataralar boş kalıyor’

Plastik kullanımının azaltılmasının hedeflendiği kampanya metninde şu açıklamaya yer verildi:

Pet şişeler en yaygın kullanılan tek kullanımlık plastiklerden bir tanesi. Pet şişelerin üretiminde kullanılan ham maddeden ve bu şişelerin kullanımından doğan kirlilik çevremize büyük zarar veriyor. Geri dönüşüme uygun olsa bile birçoğu normal çöp kutularına hatta kimi zaman direkt olarak yola, sokağa ve/veya doğaya atılıyor. Birçok bilinçli İstanbullu evinden matarasıyla çıkıp yanında taşıdığı suyu bitirdiği noktada çaresiz kalıyor. Matarasına tekrar su dolduracak yer bulamıyor. Bu yüzden İstanbul Büyükşehir Belediyesi‘nden akbille doldurulabilecek su otomatları kurmasını istiyoruz.

Denizlerdeki mikroplastiğin 50 yıl içinde balıklardan çok olacağının öngörüldüğü dünyamızda pet şişe kullanmamak ve suyumuzu kendimiz taşımak bizim elimizde.

Şehrin çeşitli yerlerine konacak su doldurma otomatları (özellikle toplu taşıma –metro, Marmaray, otobüs durakları gibi noktalara konulmalı) sayesinde kendi matarasını taşıyan, başta şehrine ve sonra dünyaya saygılı İstanbullular mataralarını doldurabilecek. Böylece doğaya saygılı olmak isterken ve çaba gösterirken pet şişe kullanmak zorunda kalmayacaklar.

Şu ana kadar 5.976 kişinin imzaladığı kampanyaya buradan ulaşabilirsiniz.

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.