İnsan HaklarıLGBTİ+Manşet

SPoD seçim öncesi siyasilere seslendi: İlk geride bırakılan olduğumuz için kaygılıyız

0

Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD), cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için başlattığı “Kimseyi Geride Bırakmadan!” kampanyasının filmini paylaştı.

Sosyal medya platformu Twitter üzerinde “Lubunya.” açıklamasıyla paylaşılan filmde bir masa etrafında Jenga oyunu oynayan beş kişi görülüyor.

“Geride bırakıldık, unutulduk, düşünülmedik…” ifadeleri kullanılan film geri sararken, LGBTİ+ renklerinden oluşan parçalar, Jenga kulesinin dengesini sağlayan parçalar olarak tamamlayıcı rol oynuyor.

Hep buradaydık, bir yere gitmedik, yaşamlarımız, aşklarımız, bedenlerimiz için mücadele etmeye devam ettik.

‘Kaygılı, umutlu, örgütlü’

SPoD’un yayımladığı “Kimseyi Geride Bırakmadan!” başlıklı kampanya çağrısı genel olarak şu ifadelere vurgu yapıyor:

Kaygılıyız. Seçimlere giderken yükseltilen nefret ve şiddet ortamından kaygılıyız. Ya hiçbir şey değişmezse diye, ülkede LGBTİ+’lara karşı nefreti örgütleyenlerle nefrete sessiz kalanlar arasında kaldığımız ve ilk geride bırakılan hep biz olduğumuz için kaygılıyız.

Umutluyuz. İçinden geçtiğimiz, her yılı bir öncekini aratan bu karanlık siyasi atmosfere inat umutluyuz. Hem umutlu olmaktan başka çaremiz olmadığını bildiğimiz için hem de tarihe bakıp zorbaların her zaman kaybettiğini gördüğümüz için umutluyuz. Gidenlerimizle, kalanlarımızla, gidip de aklı ve kalbi burada olanlarımızla sağladığımız bir aradalık sayesinde umutluyuz.

Örgütlüyüz. Umudumuzu büyütüp, kaygımızı dindirmek için örgütlüyüz. Bizi, kimliklerimizi gizlememiz ve olmadığımız gibi davranmamız şartıyla kabul edeceğini söyleyenlere karşı örgütlüyüz.”

You may also like

Comments

Comments are closed.