Kategoriler: ManşetTürkiye

Soylu’dan ‘İBB’ye özel teftiş’ açıklaması: Siyasi değil

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bakanlığınca İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hakkında başlatılan teftiş için “Bu siyasi bir durum değil, güvenlik boyutu var” dedi.

“Kimsenin belediyesiyle işimiz yok, terörle mücadele ediyoruz. Yarın öbür gün bunlardan bir saldırı gelse bize sormazlar mı siz ne iş yapıyorsunuz diye” şeklinde konuşan Soylu, Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) hakkında 5-6 ay önce yapılan incelemede “PKK ile iltisaklı ve FETÖ’den ihraç edilmiş kişilerin İBB’de işe alındığının ortaya çıktığını” söyledi.

Soylu şunları söyledi:

“Sadece 15 Temmuz’dan sonra 50 bin kişi İçişleri Bakanlığı’ndan atıldı. Dağdaki teröristle mücadele ediyoruz, şehirdeki teröristle mücadele etmeyecek miyiz? …Yarın böyle bir eylem gerçekleştirilse bize sormazlar mı arkadaşlar siz ne iş yapıyorsunuz? Bir dernek var ve Apo’nun talimatıyla kurulmuş bir dernek. Buradan referansla İBB’ye bazı kişilerin girdiklerini gördük. PKK ile iltisaklı başka terör örgütleriyle bağlantılı, polislerimizin şehit edilmesine neden olmuş yine ByLock tarafından işten çıkarılmış kimselerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde hizmete alınmış insanlar olduğu bilgisini edindik.”

Bu insanların sadece “mahalleleri süpürmediğini”, belediyenin en kritik yerlerinde de çalıştığını öne süren Soylu, “Bizim kimsenin belediyesiyle işimiz yok, terörle mücadeleyle işimiz var. .. Biz bize yapılan ihbarı soruşturmak zorundayız. ”

İmamoğlu’ndan yanıt: Bakan istifa etmeli

“Büyükşehir Belediye Başkanları Ankara Buluşması” nedeniyle başkentte bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Soylu’ya tepki gösterdi. “Teftiş doğaldır ve bununla ilgili bir sorunumuz yok” diyen İmamoğlu şöyle konuştu:

“Sayın İçişleri Bakanının terörle ilgili mücadelesini biz ona öğretecek değiliz fakat yanlış giden bir takım unsurları teknik olarak aktarmak isterim. İçişleri Bakanlığı’nda oturan zat 12 Aralık günü TBMM‘de konuşma yaptı ve İBB’de 557 terörist olduğunu iddia etti. Bir gün önce yaptığı konuşmada da Türkiye’de toplam terörist sayısının 160 olduğunu söylemişti. Her verisi yanlış olan sayın bakana şunu hatırlatmak isterim. 12 Aralık’tan bu yana geçen 15 gün boyunca İçişleri Bakanlığı ne yaptı? Biz ne yaptık? Hiçbir şey duymadık açıkçası, hiçbir yazı almadık.

Asıl soruşturmanın bakanlığa açılması gerektiğini belirten İmamoğlu,  ‘Terörist var’ deyip tutuklamıyorsa yapılacak şey işlem başlatmaktır. Ben bir vatandaş olarak sayın Cumhurbaşkanı’nı göreve davet ediyorum. Bunları tespit etmiş bakan, yerinde oturuyor, gevrek gevrek basın önünde söylüyor. O kişiler de İBB’de görev mi yapıyor şu anda? Hemen İçişleri Bakanı görevinden istifa etsin. Derhal. Görevini yapmayan İçişleri Bakanı o zaman” dedi.

İBB olarak işlem başlatıldığını ve soruşturma başlatıldığını belirten İmamoğlu, Bakanlığa da bir yazı yazarak bilgi istediklerini ancak yanıt alamadıklarını kaydetti.

‘Yol arkadaşlarımın yanındayım, ezdirmem’

Pazar günü İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasının ardından, İmamoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medyadan tepki göstermişti. İmamoğlu daha önce söylediği “Hak yemem hakkımı da yedirmem” sözlerini tekrarlayarak, “İstanbul’a hizmet eden 86 bin yol arkadaşımın yanındayım, ezdirmem” ifadelerini kullandı.

Suçu olan kişilere karşı sonuna kadar birlikte mücadele etmeyi teklif eden İmamoğlu, “Ama şu bilinsin ki; İBB ailesine saldıranlar karşısında beklenmedik bir birliktelik ve güç görecek” dedi.

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi