Gündemİfade ÖzgürlüğüKoronavirüs SalgınıManşetSağlıkTürkiye

Sosyal medyada koronavirüs paylaşımlarına inceleme başlatıldı  

0

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekiplerince, son dönemde dünyada çok sayıda insanın ölümüne neden olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile ilgili sosyal medyada yapılan “asılsız paylaşımların” tespitine ilişkin çalışma başlatıldı.

Çalışma kapsamında, “Türkiye’de koronavirüs salgınının görüldüğü, ilgili kurum ve görevlilerce gerekli ve yeterli tedbirler alınmadığı, konunun halktan saklandığı yönünde gerçek dışı görüntü ve ses dosyaları da kullanılarak sosyal medyada kamuoyunu endişeye düşürme, toplumu korku ve paniğe sevk etme, yetkili ve sorumlu kuruluşları ve kişileri hedef gösterme amaçlı paylaşımlar” yaptığı öne sürülen 29 kullanıcı tespit edildi.

Bu kişilere ait bilgiler, gerekli işlemler yapılmak üzere savcılıklara bildirildi.

İstanbul Başsavcılığı inceleme başlattı 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da asılsız koronavirus paylaşımları hakkında inceleme başlatıldı. Başsavcılıkça “Genel güvenliği ve iç huzuru tehdit eder mahiyetteki maksatlı yayın, yalan haber ve paylaşımlar hakkında inceleme ve soruşturma başlatıldığı” bildirildi. Şüpheliler ile ilgili tespit çalışmaları devam ediyor.

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.