GündemManşet

[Özel Haber]Sosyal devlet mi dediniz?

0

Van depreminden bu yana dört  konteyner kentten biri olan Anadolu isimli sığınma alanında yaşayan 110 aile zor koşullarda yaşam mücadelesi veriyor. Konteyner kenti önce sosyal eklentilerinden mahrum bırakan Valilik en son olarak da kentin elektiriklerini kesmiş.

Yeşil Gazete adına kendisiyle görüştüğümüz Ali Ahi, Valiliğin kendilerine depremden önce nerede yaşıyorsanız oraya gidin dediklerini, ancak son kalan 110 ailenin depremden önce de zor koşullarda, çoğunun gecekondularda yaşadığını gidebilecekleri hiç bir yerlerinin olmadığını söyledi. Toplam dört yüze yakın aileden geriye konteyner kentte 110 ailenin kaldığını anlatan Ali Ahi, yetkililerle yaptıkları onlarca görüşmeye rağmen sorunlarına çözüm üretilmediğinden yakındı.

32 gün önce elektiriklerinin de kesilmesiyle çaresizlikten açlık grevine başladıklarını 24 gündür açlık grevinde olduklarından söz eden Ahi, 8 gün süren ölüm orucunun 18/09/2013 tarihinde bazı milletvekilleri ile sivil toplum kuruluşlarının girişimi ile sonlandırıldığı bilgisini de gazetemizle paylaştı.

Konteyner kentte yaşayan 110 ailenin sözcülerinden biri olan Ali Ahi hem hükümetin hem de muhalefet milletvekillerinin konuya ilgisiz kalmalarından yakındı. Eski Valinin kendilerine ”devletimiz sosyal devlettir gereğini yapar sizi açıkta bırakmaz” sözü verdiğini ancak Valinin değişmesinden sonra verilen sözlerin unutulduğundan söz etti.

Yeşil Gazete muhabirinin sizi niçin depremzedeler için yapıldığı söylenen TOKİ konutlarına yerleştirmediler sorusuna Ali Ahi nin yanıtı söyle oldu: TOKİ konutlarına yerleşebilmek için gerekli bir takım maddi koşullar ve kaideler var ne yazık ki toplumun en çaresiz kesimlerinden gelen bu 110 ailenin TOKİ nin evlerine yerleşmelerine yetecek ne maddi olanakları var ne de diğer kaidelerini yerine getirebilecek şanları var…

Kalıcı bir adresleri olmadığı için çocuklarını okula gönderemediklerini söyleyen Ahi, en azından kalıcı bir çözüm bulunana kadar elektiriklerinin tekrar geri verilmesi ve çocuklarını okula göndermek için okul servisi istediklerini, diğer resmi formaliteler için yardım beklediklerini dile getirdi.

Bölge milletvekillerinin TBMM’ de Başbakana verilmek üzere soru önergesi verdiğini duyduklarını ama henüz hiçbir yetkilinin kendilerine çözüm önerisini sunmadığını anlatan Ahi basının duyarsızlığından da yakındı.

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.