ManşetSpor

Futbolun ordinaryüsü Lefter’i kaybettik

0

Fenerbahçe’nin efsane futbolcusu Lefter Küçükandonyadis tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Zatürre teşhisi konulan Lefter, Amerikan Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde tedavi altındaydı.

Türk futbolunun gelmiş geçmiş en iyi futbolcularından biri olarak gösterilen Lefter, Fenerbahçe ile İstanbul Profesyonel Ligi’nde 2, Türkiye Şampiyonası’nda 3 kere şampiyonluk yaşadı.

1925 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Türk futbolunun sembol isimlerinden. Futbola Taksim’de başladı. Fenerbahçe’de 1947’de yer aldı.

İtalya’nın Fiorentina ve Fransa’nın Nice takımlarının formalarını giydi (1951-53). Dönüşünde tekrar Fenerbahçe’de oynadı. Sarı-Lacivertli forma altında 2 İstanbul Profesyonel lig, 3 Türkiye şampiyonluğu yaşadı, gol Kralı oldu (1953-54).

1963’te futbolu bıraktıktan sonra Yunanistan’ın Egaleo, Güney Afrika’nın Johannesburg takımlarında antrenör olarak yer aldı. Daha sonra Samsunspor, Orduspor, Mersin İdmanyurdu ve Boluspor’da teknik direktörlük yaptı.

Büyük futbolculuğu ile “Ordinaryus” olarak tanımlandı.

Futbol  hayatında toplam 50 kez milli formayı giyen ve kaptanlık yapan ve 1954 FIFA Dünya Kupası’nda forma giyen Lefter, turnuvada 2 de gol attı. Lefter Küçükandonyadis Fenerbahçe forması altında 615 maç oynamış ve 423 gol atmıştı.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.