ManşetTürkiye

[SON DAKİKA] Erdoğan’dan sürpriz: Çevre Bakanı değişiyor!

0
Eski TOKİ başkanı Erdoğan Bayraktar Çevre ve Şehircilik Bakanı oluyor

Eski TOKİ başkanı Erdoğan Bayraktar Çevre ve Şehircilik Bakanı oluyor

Cumhurbaşkanı Gül’den 61. Hükümeti kurma görevini alan Başbakan Erdoğan, kabine listesi üzerinde sürpriz bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Gelen bilgilere göre daha önce Çevre, Orman ve Şehircilik Bakanlığı olarak kurulması düşünülen bakanlık ikiye ayrılıyor ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı adıyla iki yeni bakanlık kuruluyor.

Erdoğan yeni kabineyi meclis başkanlığı seçiminden sonra açıklayacak. Bakanlar Kurulu’nu oluşturacak 24 bakan koltuğunu yetersiz gören Erdoğan, üç hafta önce kurulan Çevre, Orman ve Şehircilik Bakanlığı’nın bölünerek bir yeni bakanlık daha kurulmasını istedi. Söz konusu bakanlık kapatılırken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Orman ve Su işleri Bakanlığı adıyla iki yeni bakanlık kuruldu. Erdoğan’ın onayının ardından Cumhurbaşkanı’na sunulacak düzenleme ile kabinedeki Bakan sayısı 24’den 25’e çıkacak.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı oluyor

Görevleri arasında çevrenin korunması ve düzenli yapılaşmanın sağlanması olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın en önemli kurumu Toplu Konut İdaresi (TOKİ) olacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ise Orman Genel Müdürlüğü ile Devlet Su İşleri’ni bünyesinde barındıracak.

Kulislerden gelen bilgiye göre, Başbakan Erdoğan’ı bakanlık sayısını artırmaya sevk eden şey, Veysel Eroğlu ile Erdoğan Bayraktar arasında bir tercih yapamaması oldu.

Başbakan Erdoğan’ın İstanbul ekibinde yer alan Veysel Eroğlu, İSKİ ve DSİ’nin eski genel müdürüydi ve halen Çevre ve Orman Bakanlığı’nı sürdürüyor. Veysel Eroğlu zamanında DSİ’nin bağlandığı Çevre ve Orman Bakanlığı icracı bakanlık haline getirildiği için eleştiriliyordu.

Başbakan Erdoğan’ın, Eroğlu’nu Orman ve Su İşleri Bakanı olarak görmek istediği söyleniyor. Başbakan’ın TOKİ başkanıyken milletvekili olan Erdoğan Bayraktar’ı ise Çevre ve Şehircilik Bakanı yapacağı kaydediliyor.

(Habertürk, Samanyoluhaber, Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.