Emek Sineması işgal altında!

Emek Sineması'nı işgal eden gruptan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi üyesi Bülent Müftüoğlu, cep telefonu aracılığıyla Yeşil Gazete'ye verdiği demeçte...

İstanbul Film Festivali açılış töreninde eylem yapan Emek Bizim İnisiyatifi’nin çağrısıyla bugün saat 17.00 sularında Emek Sineması önünde toplanan grup binaya girerek işgal etti.

İnşaat alanı haline getirilen binanın kapılarını kırarak giren ve yaklaşık 100 kişi oldukları belirtilen bir grup binanın içine girdi.

Bunun dışında 100’e yakın kişinin de sinemaın etrafında olduğu bildiriliyor.

Çevik Kuvvet ekipleri ise binanın etrafını sardı.

Emek Sineması’nı işgal eden gruptan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi üyesi Bülent Müftüoğlu, cep telefonu aracılığıyla Yeşil Gazete’ye verdiği demeçte “İşgali 5’te başlattık. Festivalin açılışını Emek Sineması’nda, hep beraber yapalım istedik. Sadece 25’imiz içeri girebildi. O arada polis geldi ve diğerlerinin girmesini engelledi” diyor. “Polis sizle iletişime geçti mi?” sorusuna “Evet, çıkmamızı istediler. Biz de ‘herkes girsin, festivalin açılışını beraber yapalım, ancak o zaman çıkarız’ diyerek kabul etmedik.” cevabını veren Müftüoğlu, Karaköy’de toplantı halinde bulunan Mimarlar Odası ve Birleşmiş Milletler Kent Hareketleri temsilcilerinin de toplantılarını yarım bırakıp işgale destek için sinemaya geldiğini bildiriyor.

Bülent Müftüoğlu, “İçerisi ne durumda?” sorumuzu ise “İçerisi darmadağın. Bir şey kalmamış. Rüya Sineması ortadan kalkmış” sözleriyle cevaplıyor.

“Polis barikatı kurmuş vaziyette…” diyen Müftüoğlu’na dışarıdaki kalabalığı sorduğumuzda pencerenin yanına yaklaşıyor. Atılan sloganları biz de duymaya başlıyoruz. “Ooo, dışarısı daha kalabalık olmuş. Yaklaşık 200 kişi var” diyor Müftüoğlu.

Müftüoğlu sözlerini “Sokak tarafına pankart da astık, gördünüz mü?” sorusuyla bitiriyor (sağ üstteki fotoğraf)

Emek Sinemasının içinden bir kare

Emek Bizim İnisiyatifi dün yaptığı açıklamada “Beyoğlu Belediyesi’nin verdiği ruhsatla, Emek Sineması’nın içerisine kurulan iskelelerle bugün yıkımın başladığını” hatırlatıp bu akşam yapılan eylemi “Emek’i kurtarmak için son şans” olarak nitelemişti.

Açıklamada “Kamuya ait tarihi bir sinema salonunu gözlerimizin önünde, hukuku ve kamu yararını hiçe sayarak yok ediyorlar. Ama biz -Emek Sineması’nın gerçek sahipleri- sesimizi kısmıyoruz, kısmayacağız. Emek Sineması’na sahip çıkmayıp görevini yerine getirmeyen, Kültür’ünü unutan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne, Beyoğlu Belediyesi’ne sesleniyoruz: Bu davanın peşini bırakmıyoruz! Festival açılışını olması gereken yerde, inadına Emek Sineması’nda yapıyoruz. Sinemamızı yıktırmamak için 31 Mart Pazar günü saat 17:00’da Emek Sineması’nın önündeyiz. Festival bizim gözümüzde o zaman başlayacak.” demişti.

İşgal başladıktan sonra sosyal medya aracılığıya da tüm yurttaşlara işgale katılma çağrısı yapıldı. Twitter ve Facebook üzerinden örgütlenen yurttaşlar Emek Sineması’nın önüne gelerek işgale katılıyor.

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

(Yeşil Gazete)


 

Bülent Müftüoğlu, “İçerisi ne durumda?” sorumuzu ise “İçerisi darmadağın. Bir şey kalmamış. Rüya Sineması ortadan kalkmış” sözleriyle cevaplıyor. 

“Polis barikatı kurmuş vaziyette…” diyen Müftüoğlu’na dışarıdaki kalabalığı sorduğumuzda pencerenin yanına yaklaşıyor. Atılan sloganları biz de duymaya başlıyoruz. “Ooo, dışarısı daha kalabalık olmuş. Yaklaşık 200 kişi var” diyor Müftüoğlu.

Durukan Dudu
Durukan Dudu

Ekoloji editörü, haberci.

Olduğundan yaşlı gösterir (Sakalı var, ondan). Blues’a aşık. İsveç’te Kırsal Kalkınma yüksek lisansının ardından TEMA ve Buğday gibi STK’larda çalıştı, bu süreç içinde Ormanevi Kolektifi’yle kırsala göçtü, bi’ ekoköy kurmaya çabalıyorlar. Çiftçilik, marangozluk ve ekolojik restorasyon denemelerinden kalan boş zamanlarında koordinatörlük, eğitmenlik, proje yönetimi falan yapıyor. Yaşlanıp emekli olunca bir şehre yerleşmeyi düşünüyor. Mektep, 136.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Deştinliler’den festival: Çimentocuları nasıl yendiğimizi dünya görsün istedik

Menteşe’nin Bayır ve Yatağan’ın Deştin mahallelerinde kurulmak istenen entegre çimento tesisini engelleyen halk, kazanımlarını iki günlük festivalle kutladı.

Beyşehir Gölü’ndeki Çeçen Adası satılığa çıkarıldı: Metrekaresi 310 TL

Konya'daki tek ada olan Çeçen Adası 550 dönüm büyüklüğünde. Hayvancılık ve tarım yapılan adanın bedeli ise 165 milyon lira civarında.

Ordu’da maden arama sondajına karşı miting çağrısı: Yaylalarımıza dokunma!

Korgan Aybastı Kabataş Yaylalarını Koruma Platformu, Ordu-Perşembe'de maden arama sondajına karşı 13 Ekim'de yaylada miting düzenleyecek. 

Lapseki’de madenin ‘kapasite artırımı’ için yapılan keşfe bölge halkı alınmadı

Yöre halkı, Çanakkale Lapseki'de çinko, bakır ve kurşun madeni ile atık depolama tesislerinin kapasite artırımına verilen ÇED olumlu kararına dava açmıştı.

Batı Karadeniz halkı, madene karşı bir arada

Zonguldak-Alaplı'da verilen IV. Grup maden arama ruhsatı, Devrek, Çaycuma, Devrek ve Akçakoca'yı da etkileyecek. Bir araya gelen köylüler, yaşam alanlarına sahip çıkma sözü verdi.

EN ÇOK OKUNANLAR