Kültür-SanatManşet

(Son Dakika) Burhan Doğançay vefat etti

0

Dünyaca ünlü ressam Burhan Doğançay vefat etti.Doğançay bu sabah tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi’nde 84 yaşında hayatını kaybetti.

11 Eylül 1929 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Burhan Doğançay ilk sanat eğitimini, ressam babası Adil Doğançay ile yine bir  ressam olan Arif Kaptan’dan aldı. 1950 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Doğançay; 1950 ile 1955 yılları arasında Fransa’da Académie de la Grande Chaumière’de sanat kurslarına katıldı ve 1953 yılında Paris Üniversitesi’nde İktisat doktorası yaptı.

Bu dönemde, resim çalışmalarına devam eden ve eserlerini birkaç karma sergide sunma imkanı bulan Doğançay 1970’li yıllarda fotoğrafçılık ile ilgilendi ve dünya çapındaki bütün şehir duvarlarının fotoğrafını çekmeye başladı.

Kasım 2009’da, Mavi Senfoni tablosu 2,2 milyon TL’ye alıcı bulan Burhan Doğançay, gençlik yıllarında Gençlerbirliği’nde futbol da oynamıştır.

Sosyal Medyayı da yoğun olarak kullanan Doğançay  twitter.com/BurhanDogancay adresi üzerinden son olarak 9 Ocak tarihinde Unicef Türkiye’nin eğitime katkıları nedeni ile kendisine gönderdiği teşekkür mektubunu, “UNICEF ‘ten geldi, ne büyük mutluluk !” mesajını ekleyerek takipçileri ile paylaşmıştı.

(Yeşil Gazete, Wikipedia, DHA)

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.