Dünya

Batman’in gala gecesinde kanlı saldırı!

0

Ünlü çizgi roman karakteri “Batman”in sinema uyarlamalarından sonuncusu “Batman – The Dark Knight Rises” filminin ABD’nin Colorado Eyaleti’nde, Denver şehrinde gerçekleştirilen ilk gösteriminde seyircilerin üzerine açılan ateş sonucunda en az 10 kişinin öldüğü bildiriliyor.

Saldırı, bugün Türkiye saati ile (TSİ) 11:00-11:30 sularında gerçekleşti.

Colorado’nun yerel haber kaynaklarına dayanılarak Belfasttelegraph, Reuters, Sky gibi ajanslar tarafından yapılan haberlere göre, ölü sayısı şu anda 10 olarak biliniyor, içeridekilerden 40 kadarının da yaralı olabileceği tahmin ediliyor.

Yerel 850 KOA Radyosu’ndan Brenda Stuart’a göre Denver’deki “Century Aurora 16” sinema salonunda gece yarısı gerçekleştirilen ilk gösterim sırasında sinemadaki izleyicilerin üzerine ateş açan iki saldırgan, ilk aşamada 10 kişinin vurularak ölmesine neden oldu. Stuart’a göre, ilk ateş açıldığında birçok kişi bunun filmin bir parçası olduğunu sandı, ardından sinema içinde büyük bir panik başladı.

Sinemada bir bombanın tespit edildiği, ikinci bir bomba için de aramaların devam ettiği de gelen iddialar arasında.

Fox News’a göre, iki saldırgan ateş açtıktan sonra sinema salonuna biber gazı atarak olay yerinden kaçmaya çalıştı. Saldırganlardan biri yakalanırken diğerinin de yakalanması için FBI tarafından “insan avı” başlatıldı.

Gelişmeleri bildirmeye devam edeceğiz

(850 KOA Radyosu, Guardian.co.uk, Sky News, Reuters, Yeşil Gazete)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.