Türkiye

Sokak hayvanlarını kesen zanlı gözaltına alındı

0

Tuzla’da sokak hayvanlarını kesip yediği öne sürülen saldırgan F.Ç., vasisi ile birlikte gözaltına alındı. Zanlı, Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi.

İstanbul Tuzla’da iki yıldır sokak hayvanlarını kesip yediği öne sürülen F.Ç., önceki gün de sokak köpeğinin boğazına bıçak sapladığı sırada, çevrede bulunanların müdahalesi üzerine kaçtı.  F.Ç., Orhanlı Polis Karakolu ekibi tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Kan kaybeden yaralı köpek ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Tepeören Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi’nde tedaviye alındı.

Kedi, köpek, kaplumbağa…

F.Ç. ile birlikte vasisinin de gözaltına alındığı öğrenilirken, İstanbul Anadolu Adliye’sinde hakim karşısına çıkarılan saldırgan, Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi. 21 gün kalacağı hastanede F.Ç’nin akıl sağlığı kontrolleri yapılacak. Kadının daha önce de kedi, köpek ve kaplumbağa gibi hayvanları katledip yediği, bu yüzden de yetkililerin defalarca uyarıldığı da ortaya çıktı.

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) F.Ç.’yi sokaklarda elinde bıçakla ne yapacağı belli olmayan bir tehlike olarak niteledi. Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği (HAYKURDER) Başkanı Erman Paçalı da “Bu, 2016 yılından bu yana yaşanan kaçıncı olay bilmiyoruz ama onlarca vukuatı olduğunu biliyoruz. Sokakta, parkta, okulların bahçelerinde yakaladığı sokak hayvanlarını bıçağını çıkartıp doğramaya başlıyor. Yetkilileri defalarca uyardık” dedi.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.