ManşetSivil Toplum

Şişli’de ‘Toplumsal Eşitlik Birimi’ kuruldu

0

Şişli Belediyesi, geçen ay trafik kazasında hayatını kaybeden LGBTİ aktivisti ve Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün danışmanı Boysan Yakar’ın, ölmeden önce öncülüğünü yaptığı ‘Toplumsal Eşitlik Birimi’ni kurdu.

işli Belediyesi, trafik kazasında hayatını kaybeden geçen LGBTİ aktivisti ve Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün danışmanı Boysan Yakar’ın, ölmeden hayata geçirmek için çalıştığı ‘Toplumsal Eşitlik Birimi’ni hayata geçirdi. Birimin açılış törenine Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, ABD İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter, Kanada, İsrail ve Brezilya konsolosları, Türkiye Musevileri’nin Hahambaşı İshak Haleva, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Program Koordinatörü Meltem Ağduk ve çeşitli STK kuruluşları katıldı.

25

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, “Boysan’ın kurulmasında büyük emek verdiği, öncülük ettiği ‘Toplumsal Eşitlik Birimi’ miz ekonomik,sosyal ve kültürel ayrımcılıklara maruz bırakılan kadın , çocuk, genç, yaşlı, engelli, azınlık LGBTİ’li bireyler,göçmenler, mülteciler, sığınmacılara yönelik belediye politikaları geliştirecektir. ‘Toplumsal Eşitlik Birimi’ miz başlangıç olarak toplumsal cinsiyet eşitliğine odaklanmasını planlıyoruz. Daha sonraki süreçte çalışma alanlarını genişleterek her türlü ayrımcılığa karşı mücadele eden bir yapı oluşturmayı planlıyoruz” dedi.

Şişli Belediyesi’nin yerel eşitlik ve insan hakları temel merkezli hareket ederek hayata geçirdiği Toplumsal Eşitlik Birimi, Şişli ilçesi sınırlarında bulunan STK’lar ile iletişime geçerek kadın, çocuk, gençlik, LGBTİ, yaşlı, engelli, mülteci ve azınlıklar konusunda ihtiyaç, öneri ve talepler doğrultusunda çeşitli çalışmalar organize etmeyi amaçlıyor. Kentin toplumun tüm kesimleri tarafından eşit kullanımı için, katılımcı bir yerel yönetim anlayışını daha da güçlü bir şekilde örmek, Toplumsal Eşitlik Birimi’nin öncelikleri arasında yer alacak. Toplumsal Eşitlik Birimi’nde Elif Avcı, Zelal Yalçın ve Çelik Özdemir gibi aktivist isimler görev alacaklar.

(Radikal)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.