ManşetTürkiye

Şırnak’ta ruhsatsız kömür ocağındaki göçükte 7 işçi hayatını kaybetti

0

Şırnak- Cizre karayolunun 20’inci kilometresinde, Cudi Dağı eteklerindeki kömür ocakları bölgesinde bulunan 3 nolu açık kömür ocağında, dün saat 15.00 sıralarında göçük meydana geldi. Göçükte 7 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı. Kurtarma çalışmaları sırasında 1 işçi de rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Kurtarma ekipleri, göçükte başka işçilerin olma ihtimaline karşın, arama çalışmalarını sürdürüyor.

Enerji Bakanlığı: Kömür ocağı ruhsatsız

Enerji Bakanlığı’ndan göçük meydana gelen maden ocağına ilişkin yapılan açıklamada, kömür ocağının ruhsatsız olduğu kaydedildi.

Açıklama şöyle:

Şırnak’ta meydana gelen kazanın  olduğu maden sahası, işletme ve iş güvenliği riski barındırdığı için MİGEM  tarafından 2013 yılında faaliyete durdurulmuş bir sahadır. Kazanın meydana  geldiği saha için MİGEM tarafından verilmiş çalışma ruhsatı söz konusu değildir.  Yapılan işlem kaçak işlemdir.

Valilik soruşturma başlattı

Şırnak Valiliği, 6 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı bir kişinin de kurtarma çalışmaları sırasında rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldığı ruhsatsız kömür madenindeki göçükle ilgili açıklama yaptı. Göçük altında kalan 1 kişinin arandığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“İlimiz Merkez – Cizre Karayolu üzerinde bulunan 1 Nolu kömür ocağında bugün saat 14.30 sıralarında meydana gelen heyelan neticesinde göçük altında kalan 6 vatandaşımız vefat etmiş, bir vatandaşımız ise ağır yaralanmıştır. Göçük altında kalan 1 vatandaşımızın arama- kurtarma çalışmaları ise devam etmektedir. Söz konusu alan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından 2013 yılında üretime kapatılmış bir alandır. Ruhsatsız olarak kömür çıkarma faaliyeti esnasında meydana gelen üzücü olayla ilgili olarak adli mercilerce hem iş güvenliği hem de terör örgütü ile bağlantıları yönüyle çok kapsamlı bir soruşturma başlatılmıştır.”

7 işçi toprağa verildi

Şırnak Devlet Hastanesi’nde yapılan otopsinin ardından göçükte hayatını kaybeden Vedat Özden, merkeze bağlı Dağkonak Köyü Mezarlığı’nda, Sekvan Üstün Cizre’de, Yılmaz Mağrur, Mesut Mağrur ile Yüksel Uğur merkeze bağlı Kendale İş Mezarlığı’nda, Mehmet İzer merkez Büyük Mezarlık’ta ve Abdullah Kayaş ise Tümen Komutanlığı bitişiğindeki mezarlıkta dualar eşliğinde toprağa verildi.

 

(Cumhuriyet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.