Türkiye

Şırnak’ta kaçak kömür ocağında göçük

0

Şırnak’ta kapatılma kararına rağmen çalıştırılan kömür ocağında meydana gelen göçükte, toprak altında kalan bir işçi hayatını kaybetti

sirnak_ta_komur_ocaginda_gocuk

Toptepe köyü yakınlarında bulunan ve yaklaşık 20 işçinin kaçak olarak çalıştırıldığı bildirilen kömür ocağında meydana gelen göçükte toprak altında kalan işçi İbrahim Saknak, ağır yaralı olarak çıkarıldı. Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Saknak, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Vali Hasan İpek, yaptığı açıklamada, Cudi Dağı eteklerinde bulunan ocağın daha önce kapatıldığını söyledi. İpek, ocağın iş güvenliği açısından uygun olmadığını bildirdi.

Bir gazetecinin “Bir yaptırım uygulanacak mı?” sorusuna İpek, yaptırımların zaten uygulandığını, geçen yıl da göçük meydana geldiğini ve ilgililerinin tutuklandığını anımsattı.

Kesinlikle bu ocağı çalıştıran insanlar hakkında yasal işlem yapılacağını vurgulayan İpek, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Gerekli çalışmalar mutlaka yapılacak. Ama hiçbir yaptırım, hiçbir ceza insan canını geri getirmiyor. Benim buradaki uyarım sadece insanların böyle yerlerde kaçak da olsa çalışmaması ve çalıştırılmaması. Biz her gün her gece tedbir alıyoruz. Jandarma komutanım bir haftadır belki 30-40 tane kamyon yakaladı. Bunlarla ilgili işlem yapıldı. Yolları kazdık, levhalar diktik. Buna rağmen kaçak çalışmak isteyenler var. Lütfen kimse bu oyuna gelmesin. Hiç sağlıklı olmayan şartları var. Bu ocak kesinlikle kapalıdır. Yeni ruhsat alınıncaya kadar kapalı bir ocaktır.”

(AA)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.