Doğa MücadelesiManşet

Sinpaş’ın mühürlü inşaatında gece faaliyetleri: Aktivistler suç duyurusunda bulundu

0

Mahkeme “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir” kararının iptaline karar vermesine rağmen, “Marmaris Kızılbük Resort Otel ve Devremülk” projesinin inşasına devam edildiğini belirten yaşam savunucuları, ilgili kurum ve firmalar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi üyeleri, inşaattaki çalışmaları engellemedikleri gibi, tutanak altına almadıkları gerekçesiyle Marmaris Belediyesi İmar, Fen, Zabıta müdürlükleri ile Belediye Başkanı Mehmet Oktay hakkında görevi kötüye kullanma ve keyfi muamele suçlamasıyla savcılığa şikayet dilekçesi verdi.

Komite üyeleri ayrıca savcılığa verdikleri ikinci dilekçede, Kızılbük G.Y.O., ve Sinpaş A.Ş.‘nin yöneticileri ile yüklenici firma Anadolu Sinerji A.Ş. hakkında da inşaata devam ettiklerinin yanı sıra, Sermaye Piyasası Kurumu ve Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yanlış bilgi verdiklerini, dolayısıyla kamuoyunu yanılttıklarını ileri sürerek kamu davası açılmasını talep etti.

Komite üyeleri, savcılıktan Kızılkum‘daki inşaatın devam edip etmediğini tespit etmeleri için bilirkişi heyeti oluşturulmasını istedi. Savcılığa yapılan suç duyurusunda Sinpaş’ın mahkeme kararına aykırı biçimde devam ettiği inşaat faaliyetinde kullandığı malzemelerin depolandığı iki yer ve hangi araçlarla nakliye yapıldığına ilişkin video görüntülerine de yer verildi.

Komite üyeliğinin yanı sıra aynı zamanda Marmaris Kent Konseyi Başkanı olan Ufuk Beytekin, savcılığa yaptıkları suç duyurusunun ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Biz çok iyi biliyoruz ki yargının kararına rağmen inşaat devam ediyor ve maalesef Marmaris Belediyesi yetkilileri buna göz yumuyor. Kanunlar gereği, tesise 16 ayrı mühürleme yapması gerekirken tek mühür vuran, ruhsatları iptal etmeyen Belediye ilgilileri, inşaatın devam etmesine rağmen tutanak tutmuyor, çalışmaları engellemiyor. Her şeye rağmen haklı olduğumuzu ve kazanacağımızı biliyor, haklı direnişimizden asla vazgeçmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz.”

 

You may also like

Comments

Comments are closed.