EnerjiManşet

Sinop’ta nükleer santral için Japonya ile imzalar atıldı

0

Sinop’ta 22 milyar dolara mal olacak nükleer santral projesi için Japonya ile hükümetlerarası anlaşma imzalandı. İmzalar Ankara’da Başbakan Tayyip Erdoğan ve Japonya Başbakanı Shinzo Abe tarafından atıldı.

İmza töreni sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Tayyip Erdoğan, “”Japonyanın Mitsubishi firmasıyla katılacağı bir adımla birlikte Türkiye-Japonya arasında bu adımı atmış bulunuyoruz. Süreyi 10 yıl olarak değil bunu daha kısa bir süre kesmek suretiyle inşallah kısa sürede bitirelim dedik. Bu yatırım 22 milyar dolarlık bir yatırımdır. Bu yatırımın Türkiye’ye gelecek olması önemlidir” şeklinde konuştu.

2020 olimpiyatlarında Tokyo ile İstanbu’un rakip olmasına da değinen Erdoğan, “2020 Olimpiyat Oyunları için Tokyo ile İstanbul’un rakip, Japonya bu Olimpiyatları daha önceden yaptı. Sayın Başbakan’a ‘çekilin’ dedim. ‘Bu olimpiyatı da biz yapalım’ dedim. Herhalde Tokyo Valisi’ne bu talimatı verecektir” dedi.

Abe’nin Erdoğan’ın bu esprili teklifine yanıtı ise şöyle oldu: “Japonya olimpiyatları 1964 yılında almıştı. Ben daha o zaman çok ufaktım. Bu güzel duyguyu bir kez daha yaşamak isteriz. Yalnız benim sizden bir ricam var, biz kazanırsak ilk tebrik eden siz olun, siz kazanırsanız da ilk tebrik eden biz olacağız.”

Erdoğan ayrıca İzmit geçişi projesi ve Çanakkale Boğazı’na yapılacak köprü için de Japon teknolojisinden yararlanmak istediklerini söyledi.

(Ntvmsnbc)

 

 

 

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.