Doğa MücadelesiManşet

Sinop’ta nükleere karşı gençlik kampına saldırı

0

doğa kampıSinop’ta düzenlenen nükleer karşıtı gençlik kampına gece yarısı saldıran bir grup terör estirdi.

Gençlik Muhalefeti tarafından 30 Haziran-6 Temmuz arasında Sinop’un Abalı Köyü’nde düzenlenen ve yaklaşık 50 kişinin katıldığı Nükleere Karşı Doğa ve Gençlik Kampı kapsamında, ekoloji ve doğa konuları ve Sinop’a kurulması planlanan nükleer santral üzerine söyleşiler, atölye çalışmaları ve paneller bulunuyordu. Kampın son gününde Sinop Nükleer Karşıtı Platform üyeleriyle birlikte bir forum yapılacak ve akşam saatlerinde halk konseri düzenlenecekti. Kampın katılımcıları arasında Nükleer Karşıtı Platform’un yanı sıra Yeşil Gerze Platformu ve Derelerin Kardeşliği Platformu da bulunuyordu.

Son gün saldırı

sinopkamp

Nükleere Karşı Doğa ve Gençlik Kampı Sinop’ta yapıldı

Dün akşam şehir merkezinde yapılan halk konserinin ardından, konser alanını temizleyen ve alanda bırakılan çöpleri toplayan gençlerin önünü küçük bir grup kesti. Bunun hemen ardından otobüslere binen gençlere daha kalabalık bir grup saldırıda bulundu.

Kamp katılımcıları, saldırının ardından polisin herhangi bir korumada bulunmadığını, dahası kamp alanına gelen bir sivil polisin bazı kamp üyelerini isimleriyle çağırarak “Burada bu gece kalmayın sizin için iyi olmayabilir, gece buraya da gelirler, buradan gidin” dediklerini söylediler. Olayın organize bir saldırı olabileceğini düşünen gençler kamp alanından ayrılma hazırlıklarına başladı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde yaklaşık 20 kişiden oluşan, içlerinde AKP’lilerin ve Ülkücüler’in bulunduğu söylenen eli sopalı bir grup, kamp yerini basarak ortalığı savaş alanına çevirdi. Bu olayın ardından kamp alanına gelen jandarmaya da saldıran ve silahlarını almaya çalışan kalabalık 11 genci yaraladı.

Gerze Belediyesi, hem yaralanan gençlerin hastaneye kaldırılması hem de kamp alanının yeni bir saldırıya karşı tahliye edilmesi için insanî ve teknik destek verdi. Yaralılar arasında omzu, kolu, burnu kırılanların olduğu, başından yaralananların ise müşahede altına alındığı öğrenildi.

(Muhalefet.org, Samsun Postası, Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.