ManşetTürkiye

Sinop’ta Kore’nin nükleer çengeline protesto

0

Sinop’ta nükleer santral kurmak için Türkiye hükümeti ile anlaşma sürecinde olan Güney Kore Sinop’ta “halkla ilişkiler” faaliyetlerine başladı ve bu çerçevede geçtiğimiz Pazar günü Sinop’ta Karadeniz Kore Kültür Festivali düzenlendi.

Sinop Çevre Platformu’ndan Hale Oğuz konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Bu uzun nükleer süreçte bizler yorulduk,  ama çok uluslu şirketler bıkmadı, usanmadı. Güney Kore yeterli güvenceleri aldıktan sonra Sinop’a çengel attı. Aylardır İl Kültür Müdürlüğü ile ilişkilenmiş ve geliştirmişler. En yürek burkan tarafı şu ki, Kore Gazileri çağrılmış ve Kore Şehitleri anılacakmış. İlan pankartları asılınca haberdar olabildik.”

Sinoplu nükleer karşıtları etkinlik sırasında Güney Kore’nin Sinop’a yönelik nükleer planlarını protesto etti ve Sinop’a nükleer santral istemediklerini duyurdu. Hale Oğuz, protesto sırasında 60 yıldır nerede olduklarını sorduklarını, Türk halkının onlar için kanını canını verdiğini, ama onların bizi, çocuklarımızı ve geleceğimizi radyasyon tehlikesiyle karşı karşıya bırakacak nükleer tesis için gelmelerinin dostluğa sığmadığını dile getirdiklerini belirtti.

Etkinlik sırasında Koreli bir gazeteciye ülkemizin nükleer santrale ihtiyacı olmadığını ve Sinopluların nükleer santral istemediğini anlattıklarını söyleyen Hale Oğuz, festival yeri olan Tarihi Cezaevi içine protestocuların girişini engelleyen polisle arbede yaşandığını, yine de Cezaevi duvarına pankart asıldığını ve açılan bez afişlerin halkın ve basının ilgisini çektiğini  de sözlerine ekledi.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.