ManşetTürkiye

Silivri’de Kavala için, “Osman’dan “Suçlu” Yaratamazsınız” açıklaması

0

Tutuklu insan hakları savuncusu Osman Kavala için Silivri’ye giden HDP ile CHP’li vekiller, hak savunucuları, gazeteciler ve sanatçılar “Vakit geçirmeksizin tahliyesini ve uğratıldığı haksız muamele için kendisinden ve toplumdan özür dilenmesini talep ediyoruz” dedi.

Bianet’den Elif Akgül’ün haberine göre Demokrasi için Birlik, Diyalog Grubu, Hak ve Adalet Platformu, Yurttaş Girişimi ve Barış Bloku’ndan aydın, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri, gazeteciler, hak savunucuları ve sanatçılar tutuklu insan hakları savunucusu Osman Kavala için Silivri’deki Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ne gitti.

Adalet Bakanlığı’nın izniyle Kavala’yla görüşen vekilleri savuncular cezaevi önünde bekledi. Görüşmenin ardından basın açıklaması yapıldı.

Osman Kavala’nın vakit geçirmeksizin tahliyesinin, uğratıldığı haksız muamele için de kendisinden ve toplumdan özür dilenmesinin talep edildiği basın açıklamasının tam metni şu şekilde.

Osman’dan “suçlu” çıkaramazsınız

Osman Kavala’nın gözaltına alınması, tutuklanması, hakkında iddianame bile hazırlanmaksızın tutuklu kalması ülkede hüküm süren rejimin, iktidarın ve yargının durumunun özeti ve aynasıdır.

Gerek yurtiçinden gerekse yurtdışından Kavala’yı tanıyanlar, çabalarını, faaliyetlerini, topluma katkılarını bilenler, sadece yakınları, arkadaşları değil desteğini almış binlerce insan onun terörle, şiddetle, darbe ile, komplolarla suçlanacak son kişi olduğunun tanıklarıdır.

Osman Kavala’nın suçu; varın yoğunu halkların, kültürlerin, inançların yakınlaşması için, sivil toplumun güçlenmesi, çağdaş evrensel değerlere ulaşılması ve barış için harcanmış olmasıdır. Hedef haline getirilmesi ve tutuklanmasının nedeni de budur zaten.

Osman’dan ne ahlaksız ihbarlar, ne sahte deliller, ne de karanlık merkezlerde kurulan komplolarla suçlu yaratabilirsiniz. Tutuklu kaldığı her gün ülkemiz adın autanç, iktidar adına suç, yargı adına hukuk ihlalidir.

Vakit geçirmeksizin tahliyesini ve uğratıldığı haksız muamele için kendisinden ve toplumdan özür dilenmesini talep ediyoruz.

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.