TürkiyeManşet

Silivri’de işkence iddiası: ‘Gardiyanlar bayıltana kadar dövdü’

0

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Silivri Cezaevi’nde yaşandığı iddia edilen işkenceyi bütçe görüşmeleri sırasında Meclis gündemine getirdi.

Silivri 1 Nolu Cezaevi’nde kalan Muhammed Ali Taş isimli askeri okul öğrencisinin F7 koğuşunda kalan bir arkadaşıyla yaşadığı tartışma yaşadığını belirten Gergerlioğlu, sonrasında baş memur Ramazan K. ve dört infaz koruma memurunun müebbet hapis cezası alan öğrenciyi kameraların olmadığı bir odaya çektiğini söyledi.

‘Bayıltana kadar dövdüler’

Burada Taş’ın bayılıncaya kadar dövüldüğünü anlatan Gergerlioğlu, “Yetmedi sürükleyerek pislik içerisindeki süngerli odaya attılar. Yetmedi, boynunu yere eğerek başka bir odaya attılar” ifadelerini kullandı.

Gergerlioğlu, Harbiyeli öğrencinin revire gitme isteği üzerine doktor muayenesi yapıldığını ancak tutanak tutulmasına izin verilmediğini; öğrenci tarafından yapılan şikayetlerin ise memurlar tarafından engellendiğini belirtti.

‘Her yanı morluk içindeydi’

Öğrencinin yaşananları telefon görüşünde ailesine anlattığını ve bunun üzerine avukatının ziyarete gittiğini belirten Gergerlioğlu, “Avukatı ziyaret ettiğinde sol gözünün altından sol kulağına kadar uzanan morluklar ve kollarında işkence izleri vardı. Bu çocuk 24 yaşına geldi ve hâlâ zindanlarda. Bu güllük gülistanlık Türkiye’de bu çocuklara zulmediliyor” ifadelerini kullandı.

Muhammed Ali Taş, 15 Temmuz darbe girişimi davası kapsamında “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlamasıyla yüzlerce askeri okul öğrencisi gibi müebbet hapis cezası almıştı. Tutuklandığında 19 yaşında olan Taş, beş yıldır cezaevinde. Dosyası iki yıldır Yargıtay’da görüşülmek üzere bekliyor.

Bakırköy Başsavcılığı: İddialar doğru değil

İşkence iddialarının duyulması üzerine sosyal medyada pek çok kişi “Silivride İşkenceVar” etiketi üzerinden tepkilerini dile getirdi. Gelen tepkilerin ardından Bakırköy Başsavcılığı yazılı bir açıklama yaparak iddiaların doğru olmadığını söyledi.

Yapılan açıklamada işkence gördüğü iddia edilen kişinin “FETÖ/PYD üyesi olduğu”, “anayasal düzeni ortadan kaldırma suçundan yargılanıp ceza aldığı” belirtildi.

‘İnfaz koruma memuru yaralandı’

Olaya ilişkin açıklamada ise iki tutuklu arasında yaşanan kavganın kamera kayıtlarında tespit edildiği belirtilerek “Koğuştakilerin araya girmesi üzerine kavga sonlandırılmıştır. Kavgada her iki tutuklu da yaralanmıştır. Koğuştakilerin butona basması üzerine infaz koruma memurları gelerek iki tutukluyu koğuştan çıkarmıştır” denildi.

Tutuklu öğrencinin işlemler sırasında infaz koruma baş memurunu tekmeyle vurarak yaraladığı iddia edilen açıklamada “Yaralanan iki tutuklunun ve infaz koruma baş memurunun tedavileri sağlık kurumunda yapılmıştır. Ayrıca olayla ilgili görgü tanıkları dahil tüm tarafların ifadeleri tutanaklara yansıtılmıştır. Söz konusu olaya ilişkin adli ve idari soruşturma başlatılmış olup işkence iddiaları asılsızdır” ifadeleri yer aldı.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.