Doğa MücadelesiEkolojiManşetYerel

Silifke Belediye Meclisi’nde Tisan kavgası: MHP’li başkan CHP’li üyelerin üzerine yürüdü

0

Haber: Abidin YAĞMUR

*

Silifke Belediye Meclisi toplantısında CHP’li meclis üyeleri, Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok’a “Tisan’da Faras İnşaat’ın yapmış olduğu çalışmalara inşaat ruhsatı verilmiş midir? Verilmemişse depremin ilk günü dahi neden orada iş makineleri çalışmaktadır?” diye sordu.

İddiaya göre Altunok, bu soru karşısında sinirlendi ve  meclis üyelerinin üzerine yürüdü. Verilen tepki karşısında meclis üyeleri savcılığa suç duyurusunda bulundu. CHP Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, “Gösterilen tepkiye baktığınızda zannedersiniz ki Faras İnşaat’ın proje ortağı Silifke Belediye Başkanı” dedi.

Dava açılmıştı

Dünyanın en güzel koyları arasında gösterilen Tisan Koyu’nun, yapılaşmadan korunmuş batı kesiminin bin adet villla yapımına açılmasına ilişkin belediye meclis kararı AKP ve MHP oylarıyla belediye meclisinden geçmiş, CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bu karara karşı dava açmıştı.

Silifke’deki cennet Tisan Koyu’na bin villalık inşaat

Koyda bin adet villa inşaatına başlatan Akdeniz Faras adlı şirketin, deprem felaketinin ilk günlerinde bile hummalı bir çalışma yaptığı ortaya çıkmıştı.

Tisan’daki bu gelişmeler Silifke Belediye Meclisi toplantısında da gündeme geldi. CHP’li üyeler, MHP’li Başkan Sadık Altunok’a Yeşilovacık Tisan’da başlatılan inşaatla ilgili ruhsat verilip verilmediğini sorunca tartışma çıktı.

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP’li meclis üyesi Nail Özkan, Altunok’a Faras İnşaat’ın çalışmalarını sordu.

İddiaya göre soruya sinirlenen Başkan Altunok ile CHP’li üyeler arasında tartışma yaşandı.  CHP grup sözcüsü Erdem Doğruöz ve Nail Özkan’ın üzerine yürüyen MHP’li başkan, “Dışarıya çık, sen kim oluyorsun, çakal” ifadelerini kullandı.

Silifke Belediye Meclis toplantısında yaşanan olayla ilgili Doğruöz ile  Özkan savcılığa suç duyurusunda bulundu.

‘Sen kim oluyorsun, çakal?’

Erden Doğruöz, savcılığa verdiği suç duyurusu dilekçesinde, Tisan’daki inşaatlarla ilgili soruyu sorduğunda Başkan Altunok’un sinirlendiğini, kendisinin “Vatandaş bize soruyor, biz de size soruyoruz” dediğini, bunun üzerine Başkan Altunok’un elindeki kağıtları attığını, üzerine yürüdüğünü, araya diğer meclis üyelerinin girdiğini söyledi.

Meclis üyesi Nail Özkan da, Doğruöz’ün anlattıklarına ek olarak, “Ben Başkan Altunok’a sakin olmasını söyledi. Bana “Sen kim oluyorsun çakal” diye hitap etti. Bana “Sen gel bakalım dışarıya” dedi. Korumalar başkanı ve beni salondan çıkardı” ifadelerini kullandı.

CHP Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar da, konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Uçar şunları söyledi:

“Tisan’da devam etmekte olan Faras inşaat’a ait 1200 bağımsız bölümden oluşan inşaatla ilgili belediye meclis üyelerimiz toplumsal duyarlılık ve kamu adına Silifke Belediye Başkanına şu soruyu sordular. Yeşilovacık Tisan’da devam eden Faras İnşaat’ın yapmakta olduğu çalışmalara inşaat ruhsatı verilmiş midir? Verilmiş ise tarihi nedir? Verilmemiş ise Faras İnşaat’ın o bölgedeki iş makineleri depremin ilk günü dahi neden orada çalışmaktadır? Bu sorunun karşılığında belediye meclis üyelerimizin aldığı cevabı kamuoyunda özür dileyerek ifade etmek zorundayım. “Dışarıya çık, sen kim oluyorsun, çakal” gibi söylemlerle belediye meclis üyelerimizin üzerine yürüyerek, elindeki kağıt parçalarını fırlatarak cevap veriyor. Üzülüyoruz, Silifke açısından üzülüyoruz, bu kent açısından üzülüyoruz. Bu kent hepimizin, belediye meclis üyeleri de halkın seçtiği belediye meclis üyeleri. Bu şiddet, bu sinir, Allah aşkına yakışır mı bir belediye başkanına? Silifkemize bu görüntüler yakışır mı?”

‘Nedir bu rant hırsı?’

Sorulan soruların Meclis üyelerinin kente sorumluluğu gereği sorulduğunun altını çizen Uçar, “Faras İnşaat ile ilgili sorulan soruda gösterilen tepkiye baktığınızda zannedersiniz ki proje ortağı Silifke Belediye Başkanlığı. Gösterilen tepkilere bakarsanız sanki belediye meclis üyelerimiz Faras İnşaat’ı sorgulamıyor da Belediye Başkanını sorguluyor” dedi.

Dünyanın en güzel 13 koyundan biri olan Tisan’daki çalışmalara karşı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in açtığı ve sürmekte olan bir dava olduğunu hatırlatan Uçar, “Arkadaşlar nedir bu rant hırsı? Bu rant hırsı, bu para kazanma hırsı, bu ben yaptım oldu mantığıyla hareket eden yöneticilerden dolayı bugün 11 ilimizde binlerce on binlerce insanlarımızı kaybettik. Deprem öldürmez bina öldürür mantığını, deprem öldürmez rant öldürür mantığını bir kez daha ortaya koyuyoruz” diye konuştu.

Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok.

Silifke’ye yakışmayan tutum ve davranışlardan kurtulacaklarını dile getiren Uçar, “Bu tutum ve davranışlara sessiz kalmak bizim insanlık anlayışımıza da, kent anlayışımıza da siyaset anlayışımıza da taban tabana terstir. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da biz bu kent için memleket için bir bedel ödenecekse o bedeli ödeyeceğiz. Bugüne kadar vermiş olduğumuz mücadele neyse bundan sonrası da aynı olacak. Belediye meclis üyelerimize yapılan hakaretleri iade ediyorum” dedi.

You may also like

Comments

Comments are closed.