DünyaLGBTİ+Manşet

Şili Parlamentosu’nda eşcinsel evliliği onaylayan yasa tasarısı kabul edildi

0

Şili Parlamentosu‘nda milletvekillerin büyük çoğunluğunun oyuyla eşcinsel evliliği onaylayan yasa tasarısı kabul edildi.

Şili Devlet Başkanı Sebastián Piñera‘nın da tasarıyı mart ayında görevi bırakmadan önce onaması bekleniyor. Yıllar önce yasaya karşı çıkan Devlet Başkanı Piñera, altı ay önce konuya dair yaklaşımını değiştirebileceği sinyalini vermişti.

Eşcinsel çiftlere, Medeni Kanun’da eşit haklar tanınacak

Şili Kongresi’nin her iki kademesinden de Latin Amerika ülkesinde yaşayan eşcinsellerin evlenmesini sağlayan yasa tasarısının kabul edilmesiyle birlikte Şili, eşcinsel evliliği yasallaştıran sekizinci Latin Amerika ülkesi oldu. Dünyada ise Şili, eşcinsel evliliği yasallaştıran 31’nci ülke olacak.

Oylamanın ardından bir açıklama yapan Şili Sosyal Kalkınma Bakanı Karla Rubilar, aşkın aşk olduğunu kabul ederek; adalet ve eşitlik açısından bir adım daha attıklarını dile getirdi.

Yasaya göre evlenmek isteyen eşcinsel çiftlere, Medeni Kanun’da eşit haklar tanınacak. Tasarı, başkan tarafından onaylanarak Resmi Gazete’de yayınlanmasından 90 gün sonra yürürlüğe girebilecek.

Eşcinsel evliliği onaylayan yasanın temelleri ilk olarak 2017’de dönemin Devlet Başkanı Michelle Bachelet tarafından atılmıştı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.