Şiir Hatları Vapuru 4. seferine hazır

Uluslararası İstanbul Şiir Festivali 13 Eylül Salı günü başlıyor. Bugüne kadar 40 ülkeden 180 şairi ağırlayan festivalin şiirin başkentini yeniden şiirle buluşturacak şairlerle doldurulacak.

Şiir Festivali bu sene de diğer senelerde olduğu şiirle, şairle ve şehirle, dolu. Tüm etkinlikler her sene olduğu gibi bu sene de ücretsiz.

 

Festival açılışını Pera Müzesi‘nde gerçekleştiriyor. Festival mekanları ise Yerebatan Sarnıcı, Muammer Karaca Tiyatrosu, Fransız Kültür Merkezi , Kızlarağası Medresesi, Mephisto Kitabevi, İtalyan Kültür Merkezi, Caferağa Medresesi, Beyoğlu Gençlik Merkezi.

Şiir Hatları Vapuru


Festivalin olmazsa olmazlarından Şiir Hatları Vapuru bu sene 4. kez sefere çıkacak. Şiir hatları vapuru 17 Eylül Cumartesi günü 10:30’da Kabataş’tan hareket edecek. Şiir severler ile tüm festival katılımcısı şairleri ücretsiz olarak İstanbul Boğazında bir araya getiren bu etkinlik önümüzdeki yıllarda vapur yolcuları arasından da yeni şairler çıkarırsa hiç şaşırmamak gerekiyor. Bu etkinlikte geleneksel olarak festivale katılan şairler yol boyunca şiirlerini kendi dillerinde okuyorlar ardından şiirlerin türkçe tercümesi okunuyor. Şiirini farklı lisanda dinleyen bir şairi gözlemlemek benzersiz bir deneyim. Bizden söylemesi. 

Gözleriniz İstanbul


Festival programı da açıklandı. Bu sene ilgi çeken etkinliklerden birisi de modern şiirimizin ustalarından tematik olarak seçilmiş İstanbul şiirleri ile son dönem İstanbul şarkıları yalın bir sahne anlayışı çerçevesinde sergilenecek olması. Türk müziğine unutulmaz besteler kazandıran Vedat Sakman ile usta tiyatrocu Hakan Gerçek‘in sahneleyeceği “Gözleriniz İstanbul” adlı etkinlik şiirseverlere doyumsuz bir ziyafet yaşatacak.

Festival tüm şiirseverleri, İstanbul’da yaşamanın aslında bir şiir içinde yaşamak olduğunu bilen herkesi bekliyor

Festival ile ilgili ayrıntılı bilgi festivalin resmi internet sitesinde edinilebilir.

(Yeşil Gazete)

Alper Tolga Akkuş
Alper Tolga Akkuşhttp://acikradyogunlugu.wordpress.com/
Anavarza’da doğdu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nü bitirdikten sonra ismi lazım değil uluslararası bir bankada 12 yıl çalıştı. Bedensel engelinin kendisine sağladığı SGK imkanlarını kullanarak 2011 Kasım’ında emekli oldu ve asıl mesleğine kesin dönüş yaptı. Yeşil Gazete’yi yemyeşil yapmak gibi bir görevi kendisine misyon edinmiştir. Adanalıdır, Galatasaraylıdır, Türkiye’de yaşamaktadır ve bu üç mucizeyi allahın kendisine bir lütfu saymaktadır. [email protected]

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Göç sonrası ‘yeniden çiçeklenenler’ İstanbul’da buluşuyor

Galata Postane'de düzenlenecek 'Rebloom: İstanbul'da Göç Sonrası Mekanlar ve Sanatsal karşılaşmalar' festivali, 5-7 Aralık tarihlerinde izleyicilerle buluşacak.

EkoFilm Platformu’ndan ‘Çevre Dostu Prodüksiyonlar’ için rehber

EkoFilm: Sürdürülebilir Yapım Platformu'nun rehberi, film ve medya sektörünü dönüştürmek isteyen tüm sektör profesyonellerine yönelik hazırlandı.

Tanrı ve şiddet

İlahi şiddetin amacı hukuksal bir yaptırım ya da düzen değil, aksine kurbandır.

Kadıköy Kaymakamlığı ‘Queer’in gösterimini yasakladı: Toplum barışını tehlikeye atar!

MUBI, yasak kararının sanatı ve ifade özgürlüğünü kısıtlayan bir müdahale olduğunu belirterek,  festivalin tamamen iptal edildiğini duyurdu.

BİFED’de büyük ödül yerlilerin mücadelesini anlatan Twice Colonized’ın

11. Bozcaada Ekolojik Belgesel Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. İlk kez mansiyon ve müzik ödülleri verilen festivalde Açık Radyo ve Gebze'de katledilen hayvanlar unutulmadı.

EN ÇOK OKUNANLAR